İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelelerine destek olmak amacıyla zor günler geçiren İtalya ve İspanya'ya tıbbi yardım malzemeleri gönderdi. Yardım kolilerinin üzerinde yer alan İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadeleri sosyal medyada gündem oldu. İspanya Savunma Bakanlığı ise önce NATO'ya sonra Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek amacıyla İspanya ve İtalya'ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Türkiye'nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara'dan ilk olarak İspanya'ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya'ya gidecek. 

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadesi yer aldı.

NATO'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından söz konusu yardıma ait görüntüleri paylaşarak bu zorlu dönemde yaptığı yardımlardan ötürü, "NATO dayanışması faaliyet halinde. NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum. Birlikte daha güçlüyüz." ifadeleriyle Türkiye'ye teşekkür etti. 

İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti

İSPANYA'DAN TÜRKİYE YERİNE NATO'YA TEŞEKKÜR

Tüm bu gelişmelerin üzerine İspanya Savunma Bakanlığı, Stoltenberg'in paylaşımını alıntılayarak NATO'ya teşekkür etti. Bakanlığın Türkiye'ye özel bir teşekkürü bile çok gördüğü bu tavrı, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti - Resim : 2

GEÇ DE OLSA TEŞEKKÜR ETTİLER

Öte yandan gelen tepkilerin ardından birçok İspanyol kurumu ve vatandaşı, Türkiye'ye  ve Dışişeri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür mesajı yağdırdı.

İşte o mesajlardan bazıları;

İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti - Resim : 3

İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti - Resim : 4

İspanyollar Türkiye'ye böyle teşekkür etti ile ilgili etiketler İspanya NATO Koronavirüs Türkiye jens stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.