İspanya'da metal fırtına! Greve giden 20 bin metal işçisi polisle çatıştı

İspanya'nın Cadiz kentinde maaş zammı için düzenlenen protestoya yaklaşık 20 bin metal işçisi katıldı. İşçiler sokaklarda lastik yakarak, kendilerine müdahale eden polisle çatıştı.

İspanya'da sendikalar, Cadiz kentinde sendikalar ve işverenler arasında maaş anlaşmasına ilişkin müzakerelerin durdurulması üzerine kentteki metal işçilerine protesto düzenleme çağrısında bulundu.

Sendikaların çağrısının ardından bir araya gelerek, maaş zammı talep eden yaklaşık 20 bin metal işçisi, Cadiz kentinde yer alan Puerto Real bölgesinde protesto gösterisi düzenledi.

Protestoda sokaklarda lastik yakan ve barikatlar kuran işçiler, bölgede araç trafiğini engelledi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, işçilerin taşlarla saldırması üzerine protestoculara basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

İşçiler ile polis arasında çatışma çıktı. Polis tarafından yapılan açıklamada, olaylarda 2 polisin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Protestoculardan ise yaralanan veya gözaltına alınan olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İspanya'da metal fırtına! Greve giden 20 bin metal işçisi polisle çatıştı ile ilgili etiketler İspanya protesto Cadiz metal işçileri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.