İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Şaşkınlıkla izliyoruz!

Merkez Bankası'nın bugün 17,14 ile rekor kıran dolara, piyasaya döviz satarak müdahale etmesine tepki geldi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Şaşkınlıkla izliyoruz!" açıklamasında bulundu...

Merkez Bankası, dün politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 14'e düşürdü.

Bu kararın arından bugün dolar 17 TL'yi aşarak 17,14 ile rekor kırdı. Dolardaki bu ani yükselişin ardından Merkez Bankası'ndan müdahale geldi. Müdahale sonrasında kur 16,20'lere kadar geriledi.

Bankadan yapılan açıklamada “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” denildi.

TCMB, aralık ayında bugüne kadar 4 günde toplamda yaklaşık 4,5 milyar dolarlık rezerv satarak kurlara müdahale etti ancak kur artışını durduramadı.

Bu konuda İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medyada MB'nin piyasaya müdahalesi konusunda bir paylaşım yapan Bahçıvan, "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz." ifadelerini kullandı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Şaşkınlıkla izliyoruz! ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası İSO
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti.