İsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını sağlayan davayı Danıştay'da açan öğretmen İsmail Kandemir'i unutmadı. İsmail Öğretmen bu cuma namazında Ayasofya'da gerçekleştirilecek ilk ibadet sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak onunla yan yana saf tutacak...

Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için 26 yıl önce başlattığı mücadeleyi kazanarak Ayasofya'nın ibadete açılmasına sebep olan Bursalı matematik öğretmeni İsmail Kandemir'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan unutmadı.

Cumhurbaşkanı'nın özel davetlisi olarak İstanbul'a çağrılan Kandemir, Cuma namazında Erdoğan ile birlikte saf tutacak.

Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özel davetiye gönderilen İsmail Kandemir Ayasofya'ya giriş için şart olan korona testini de yaptırdı.

İsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacakİsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacak - Resim : 2

Cuma namazında Ayasofya'da Çumhurbaşkanı'nın yanında olacağını belirten Kandemir çok mutlu olduğunu bundan sonraki gayesinin Fatih Sultan Mehmet'in eserlerinin aslına rücu etmesi için çalışmayı sürdürmek olduğunu ifade etti.

İsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacak - Resim : 3

26 YILLIK HUKUK SAVAŞI
Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'ndan gerekli evrakı alıp, 15 yıl önce mahkemeye veren Kandemir, Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği'ni kurarak, Ayasofya için ilk kez 2005'te Danıştay'da dava açarak süreci başlattı. Kandemir, açtığı davada, Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti. Ancak o dönemde bu istek reddedildi. Kandemir yılmadı ve  kurduğu resmi dernek çerçevesinde adli süreci devam ettirdi.

İsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacak - Resim : 4

İsmail Kandemir, dernek üzerinden, Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle 2016'da yeniden Danıştay'da dava açtı. Dernek, kararda bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait imzanın da sahte olduğunu ileri sürdü. Danıştay 10'uncu Dairesi, 2 Temmuz'da görülen duruşmadan 15 gün sonra açıklanan kararında Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptal ederek ibadete açılması önündeki engeli kaldırdı.

İsmail öğretmen Erdoğan ile saf tutacak ile ilgili etiketler Ayasofya Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmail Kandemir cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.