“'Asla Türkiye'ye gelmem' demişti”

Gazeteci İsmail Er, Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferinden sonra, yıllar önce yaşadığı bir anıyı paylaştı. 2008 yılında, Türkiye Milli Takımı ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelen Özil'i Hürriyet gazetesi spor servisinde ağırladıklarını belirten Er, ''O dönemde 19 yaşındaydı ve 'Asla Türkiye'ye gelmem' demişti. Biz de bu açıklamaları o başlıkla vermiştik. Nereden nereye...'' ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan ve Real Madrid'de yıllarca 10 numaralı formayı terleten Mesut Özil, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal ile olan sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti. 

Türk asıllı futbolcu, Fenerbahçe ile 3,5 yıllık sözleşme imzalamak için İstanbul'a geldi. 32 yaşındaki yıldız, İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tüm Türkiye'nin günlerdir konuştuğu gelişmeye ilişkin geçmiş yıllardaki anılarından bahseden gazeteci İsmail Er, dikkat çeken bir detayı gün yüzüne çıkardı. 

''TERİM'DEN OLUMSUZ YANIT ALINCA, ALMANYA'YI SEÇTİ''

Mesut Özil'in henüz 19 yaşında kariyerinin ilk yıllarında A Milli Futbol Takımımız ile görüşmek üzere İstanbul'a geldiği yıllara giden Er, ''O dönem Fatih Terim ile görüşmek için gelmişti. Hocadan sürekli oynama garantisi isteyen Özil, 'Aksi halde Almanya Milli Takımı beni bekliyor' ifadelerini kullanmıştı. Terim'den olumsuz yanıt alan Özil, Panzerler’in formasını giymeyi tercih etmişti.'' diyerek anlattı.

''ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM SÖZLERİMİ CİDDİYE ALMADI''

Özil'in o dönemde 2 Ocak 2008 tarihinde çalıştıkları Hürriyet Spor Servisi'ni ziyaret ettiğini belirten Er, çalışma arkadaşlarına, ''Bakın bu çocuk yakında dünyanın en iyilerinden olacak, gelin fotoğraf çektirin, sonra sıraya girersiniz'' dediğini fakat o dönem Spor Müdürü olan Esat Yılmaer ve rahmetli spor yazarı Korkut Göze'nin kendisine 'İsmail git işine' dercesine yan yan baktığını ifade etti.

''ASLA TÜRKİYE'YE GELMEM''

Er'in anılarından en dikkat çekeni ise Özil'in, ''Asla Türkiye'ye gelmem'' ifadeleri oldu. O dönemde bu sözleri ertesi günün başlığına taşıdıklarını belirten Er, ''Nereden nereye...'' diyerek gazetenin o günkü küpürünü de paylaştı.

“'Asla Türkiye'ye gelmem' demişti”

“'Asla Türkiye'ye gelmem' demişti” ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mesut Özil Transfer Hürriyet Milli Takım ismail er
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.