İşletme Geliştirme Destek Programı açıklandı! İşverenlere, karşılıksız 100 bin TL ödenecek!

Yeni bir işletme kurmak veya mevcut işini büyütmek isteyen kişilere hem karşılıklı hem de geri ödemesiz nakit destekleri veren KOSGEB, yeni bir destek programı ile daha dikkatleri üzerine çekti. Kamu kurumunun, belirli şartlar karşılığında tüm işletmecilere, işletme giderlerini karşılayabilmeleri adına geri ödemesiz nakit desteği vereceği bildirildi. İşte ayrıntılar…

Günümüzün zorlayıcı ekonomik şartları yalnızca çalışanların değil işverenlerin de köşeye sıkışmasına sebep oldu. Yeni bir işletme kurmak veya mevcut işletmesini büyütmek isteyen kişiler, ağır ekonomik şartlar sebebi ile nakit desteği arayışına çıktı. Çoğunlukla bankaların girişimciler ve işverenler için düzenlemiş oldukları kredi kampanyalarını yakından takip eden ancak yüksek faizler sebebi ile takiplerinin sonunu getiremeyen işletme sahipleri ve girişimciler, yeni dönemde aradıkları desteği bulamadıkları için büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Girişimcilerin ve işletmecilerin yaşadıkları hayal kırıklığı karşısında devreye giren KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere yönelik geliştirmiş olduğu bir programa ilişkin detayları paylaştı. KOSGEB’in “İşletme Geliştirme Destek Programı” ismini vermiş olduğu uygulamasını ele alan Posta Gazetesi’nden Murat Güldüren, program kapsamında sağlanan destekleri açıkladı.

KOSGEB’TEN İŞLETME GİDERLERİNE DESTEK!

İşletme Geliştirme Destek Programı açıklandı! İşverenlere, karşılıksız 100 bin TL ödenecek!

Kadın girişimcilerden işletme sahiplerine kadar pek çok farklı kategori altında destek programları düzenleyen kamu kurumu KOSGEB, ilgili destek programları aracılığı ile istihdamın artmasına aracılık etmeye devam ediyor. Destek programları kapsamında işletmelerin büyümesine de olanak tanıyan kamu kurumu aynı zamanda sıfırdan bir işletmenin kurulmasına da yardımcı oluyor.

Mevcut programları arasında bulunan “İşletme Geliştirme Destek Programı” ile de KOBİ’lerin bütçelerini ve dolayısı ile de işletmelerini desteklediğini belirten kamu kurumu, sene içinde düzenlenen yurt içi ve yurt dışı organizasyonları için geri ödemesiz nakit yardımı verdiğini bildirdi.

KOSGEB İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI YARDIMLARI NE KADAR?

KOSGEB tarafından düzenlenmiş olan İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında sağlanan destekler şu şekilde:

  • Yurt içi fuarları: Üst limit 100 bin TL
  • Yurt dışı iş gezileri: Üst limit 90 bin TL
  • Tasarım desteği: Üst limit 75 bin TL
  • Sınai mülkiyet hakları desteği: Muadili yurt dışından alınacak olan belgeler için 20 bin TL, diğer belgeler için 10 bin TL
  • Belgelendirme desteği: TSE belgeleri için yüzde 80, TÜRKAK belgeleri için yüzde 70
  • Test ve analiz desteği: Üst limit 200 bin TL
İşletme Geliştirme Destek Programı açıklandı! İşverenlere, karşılıksız 100 bin TL ödenecek! ile ilgili etiketler KOSGEB
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.