İşlerin yolunda gitmesi için hangi dua okunur?

İşlerin yolunda gitmesi ve hayırla son bulması için okunacak birçok dua mevcuttur. Peki, bu dualar nelerdir? İşte, işlerin yolunda gitmesi için okunan dualar...

İşlerimizi yoluna koymak ve çıkan sorunları bertaraf etmek için dua etme yoluna başvururuz. İşlerimizi yoluna koymamıza yardımcı olacak pek çok dua mevcuttur. Onlardan bir tanesi ise şu şekildedir:

Bismillahirrhmanirrahim

Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri ue’l-azlmete ‘ale’r-ruşdi.

Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadeüke.

Ve es’elüke Usanen sadikan ve kalben sellmen.Ve e’uzü bike min şerri ma ta’lemü.

Ve es’elüke min Hayri ma ta’lemü.

Ve estağfiruke mimma ta’lemü. Amin

Anlamı: Allah’ım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi ve doğruluğa azmetmeyi istiyorum. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel bir şekilde ibadet edebilmeyi istiyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve eğriliklerden uzak bir kalp diliyorum. Allah’ım! Senin bildiğin her çeşit serden sana sığmıyorum. Bildiğin bütün hayırları senden istiyorum. Bildiğin günahlarımdan dolayı senden bağış diliyorum.

İşlerin yolunda gitmesini kolaylaştıran surelerden biri de Taha Suresidir.

Taha Suresi Nedir?

Taha suresi, Kur’an-ı Kerim’in 20. Suresi olan ve 135 ayetten oluşan, farklı niyetler için okunabilecek bir suredir. Taha suresinin özellikle 25 e 26. Ayetleri kişilerin işlerinin açılması ve işlerinin yolunda gitmeleri için okudukları ayetler arasında yer alır. Bu ayetlerin Tükçe okunuşları ve anlamları şöyledir:

Bismillahirrahmairrahim
Kale rabbişrah li sadri Ve yessir li emri. Rabbe-nâ  âti-nâ  min ledun-ke  rahmeten  ve heyyi’  lenâ  min emri-nâ  reşeden.

Anlamı: Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın adıyla

Rabbim! Gönlüme ferahlık ver ve bana işimi kolaylaştır. Rabbimiz; bize katından rahmet ver, işlerimizde başarılı kıl.

Peygamber Efendimizin Okuduğu İşleri Yoluna Koyma Duası Nasıl Okunur?

Peygamber efendimizin işleri rast getirme duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim

Yâ Hayyü, yâ Gayyûm! Bi rahmetike esteğîsü fe eSlıh lî şe’nî küllehü ve lâ tekilnî ilâ nefsî Tarfete aynin.

Anlamı: Ey Hayy ve kayyum olan Allah’ım! Ancak senin rahmetine sığınırım. Benim bütün işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) asla nefsime (nefsimin eline) bırakma.

Bu dua, Hz. Muhammed tarafından Hz. Fatıma’ya işlerin yolunda gitmesi için söylenmiş ve okunduğu zaman Allah’ın onu çevirmeyeceği söylenmiştir.

 

İşlerin yolunda gitmesi için hangi dua okunur? ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.