İşlem vergisi en çok robot işlemleri etkiler

Borsa işlemlerine vergi uygulamasının yansıması borsada karşılığını satışlarda gösterdi. İşlem vergisi bireysel yatırımcılardan ziyade, anlık, robotik işlem yapan profesyonelleri daha fazla etkileyeceği yönünde. İşte detaylar...

Borsada yapılan işlemlere vergi tartışmaları devam ediyor. Gözlenen, tartışmaların daha da somutlaştığı ve sonuca yaklaştığı yönünde. İşlem vergisi bireysel yatırımcılardan ziyade, anlık, robotik işlem yapan profesyonelleri daha fazla etkileyeceği yönünde. Zira yatırımcıların sık sık şikayet ettiği robotik işlemlerde, gelecek işlem vergisiyle birlikte maliyetler de artacak.

İşlem vergisi en çok robot işlemleri etkiler


İletişimi daha iyi yapılabilirdi

Borsa işlemlerine vergi uygulamasının yansıması borsada karşılığını satışlarda gösterdi. Bunu bir tür tepki satışları olarak değerlendirmek mümkün. Satışların yabancı ve profesyonel ağırlıklı olması adeta ortada bilek güreşi mi yapıldığı izlenimini veriyor. Piyasa uzmanları ise borsaya ilginin azalmasını beklemiyor.

Binde 2 kambiyo gider vergisini örnek göstererek döviz alımından vazgeçilmediği gibi borsadaki satışların da bir süre sonra durulacağı ifade ediliyor.


Günlük alım ve satım etkilenir

Borsa işlemlerine gelecek vergi günlük alım ve satımları etkileyecektir. Robotlarla yapılan işlemleri sınırlayacaktır.

Borsa Endeksi 14 gündür düşüyor

Zeynep Aktaş’ın EKONOMİ Gazetesi’ndeki haberine göre, Borsa Endeksi 14 gündür geriliyor. 11.088’den başlayan düşüş ile 10.046 seviyesine gelindi. 1.042 puanlık düşüş gibi görünse de birçok hisse hayli sert düştü. Şişecam, 31 Mayıs günü hisselerinde gerçekleşen işlemler nedeniyle SPK’ya şikayette bulundu. Şirket, anılan tarihte gerçekleşen işlemlerle alakalı Şişecam’ı ve yatırımcıları zarara uğratan, kişilerin tespiti ve gerekli tahkikatın yapılması için SPK’ye başvuruda bulunduğunu bildirdi. Şişecam’ın fiyatı 31 Mayıs günü yapılan işlemler neticesinde gün için en yüksek 53,40 TL’ye kadar yükseldikten sonra günlük %5,37 gerileyerek kapanışını 49,66 TL’den gerçekleştirdi.

İşlem vergisi en çok robot işlemleri etkiler ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.