İslamabad neresi? İslamabad nerede?

İslamabad neresi? sorusu bir çok kullanıcı tarafından internette araştırılan bir başlık oldu. Bu çerçevede 'İslamabad nerede?' veya 'İslamabad Türkiye'nin hangi bölgesinde?' gibi başlıkları cevaplayacağımız bu haberimizde, İslamabad hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

İslamabad 'ın nerede olduğu internette araştırılan bir merak konusu oldu. Peki İslamabad nerede? İslamabad neresi? İslamabad hangi ülkede yer alıyor? İşte İslamabad hakkında merak edilen o soruların cevapları...

ISLAMABAD NERESİ?

İslamabad, Pakistan'ın başkenti ve ikinci en büyük şehri olan İslamabad Bölgesi'nde yer almaktadır. Şehir, Pakistan'ın kuzeydoğusunda, Rawalpindi bölgesinin hemen yanında konumlanmıştır. Coğrafi olarak, Islamabad Pothohar Platosu'nun güneydoğu kısmında yer alır ve Yamuna Nehri ile Indus Nehri'nin havzası arasında bulunur.

İslamabad'ın coğrafi konumu, stratejik olarak önemli bir noktada yer aldığı için seçilmiştir. Şehir, ülkenin yönetim merkezi olarak işlev görmek üzere tasarlanmıştır. 1960'larda inşa edilmeye başlanmış ve 1967 yılında resmi olarak başkent ilan edilmiştir.

İslamabad neresi? İslamabad nerede?

İslamabad, modern bir planlama ve tasarım prensibiyle inşa edilmiştir. Şehir, büyük yeşil alanlar, parklar, göletler ve bahçelerle çevrilidir. Bu nedenle, genellikle "Yeşil Şehir" olarak da anılır. Şehirdeki yapılar genellikle modern ve çağdaş mimari tarzına sahiptir.

İslamabad'ın önemli noktalarından biri Dışişleri Bakanlığı, Parlamento Binası ve Başbakanlık Rezidansı gibi devlet binalarıdır. Ayrıca, Faisal Camii gibi büyüleyici camiler, Margalla Hills gibi doğal güzellikler ve Pakistan Ulusal Müzesi gibi kültürel mekanlar da şehirde bulunmaktadır.

Ulaşım açısından, İslamabad'ın hava ulaşımı Islamabad Uluslararası Havalimanı tarafından sağlanır. Şehirde ayrıca bir demiryolu istasyonu ve otobüs terminalleri bulunur. Toplu taşıma araçları, taksi ve araç kiralama gibi seçenekler de mevcuttur.

Sonuç olarak, İslamabad, Pakistan'ın başkenti ve yönetim merkezi olarak stratejik bir konumda bulunan modern bir şehirdir. 

İslamabad neresi? İslamabad nerede? ile ilgili etiketler Pakistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.