İslam Memiş uyardı: "Sakın bu hatayı yapmayın"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni kabine açıklandı... "Kabine açıklandı piyasa ne olur?" sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Sakın bu hatayı yapmayın" dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyi, isimleri ve piyasalara olası etkilerini değerlendirdi. Memiş, gram altın, dolarve borsa için 5 Haziran Pazartesi uyarısı yaptı, 'rehavet'e aman dikkat dedi. 

"Kabine açıklandı piyasa ne olur?" başlıklı videosunda açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş şunları söyledi:

Kabine açıklandı, ekonomi yönetimi değişti. Bundan sonra neler olabilir? Pazartesi günün fiyatlar nasıl açılabilir. Altın, döviz kurunda fiyatlar ne olur? Sayın Cumhurbaşkanı yeni kabinesini açıkladı.

2022 aralık ayında hem video hem köşe yazılarımda Mehmet Şimşek'in bakan olacağına dair beklentilerimi paylaşmıştım. Bu süreçte seçimlerden önce yaşanan kaosla birlikte döviz alanlar, altın alanlara çok yalvardık. Arkadaşlar yapmayın, manipülasyon yapıyorlar, makasları açtılar dedik.

MEHMET ŞİMŞEK ETKİSİ

Özellikle elinde TL bulunan arkadaşlarımıza kesinlikle borsa önermiştim. Özellikle borsa tarafında 4400'e kadar geri çekilme gördük. Buradan giriş yapanlarla da 6000'e kadar bekleyeceğimize dair görüşlerimi paylaşmıştım. Borsada 5000'e kadar yükselişler gördük. Aslında Mehmet Şimşek isminin etkisinin de olduğu aşikar bu yükselişlerde.

Bu yıl için borsa ile dövizin beraber yükselişini göreceksiniz uyarılarım vardı. Resmi kurla piyasalar arasında farklılık vardı, bunun da kapandığını gördük. İsimler açıklandı ve piyasaların beklentisi gerçekleşti. Özellikle Ticaret Bakanlığı'na Ömer Bolat'ın seçilmesine çok sevindim.

İslam Memiş, bu giriş değerlendirmelerinin ardından pazartesi günü ve sonrasına dair rakamsal bazda beklentilerinin açıkladı. İşte o değerlendirme...

İslam Memiş uyardı: "Sakın bu hatayı yapmayın" ile ilgili etiketler İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.