İslam Memiş, altın yatırımcısını bugün uyardı: “Ekranlardaki fiyatlara aldanmayın!”

Ons ve gram altındaki hareketliliği gündemine alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının geleceğine ilişkin konuştu. İslam Memiş’ten yatırımcılara kritik uyarılar da geldi.

Ocak ayından şubat ayına kadar, 2022 yılının kasım ayında başlayan yükselişini sürdüren altın ve altın ürünleri borsalarına ilk darbeyi, şubat ayının ilk haftası açıklanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarım dışı istihdam rakamları vurdu. Ardından ABD enflasyon rakamları ile sarsılan altın ve altın ürünlerinde baskılama sürerken, seviyelerde de geri çekilmeler başladı.

Başlayan geri çekilmeler, şubat ayının bu haftasında da sürerken; ons altında bin 840 dolar, gram altında ise bin 115 TL seviyesi bugün açılış seviyesi oldu. Düşüşün devam ettiği altın ve altın ürünleri borsalarına ilişkin bir yazı kaleme alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, altın yatırımcılarına çok önemli bir uyarıda bulundu.

“TEKRAR GERİLEME OLABİLİR”

Yeni yazısında altın ve altın ürünlerinde yaşanan düşüşü değerlendiren İslam Memiş, “Bu hafta yükselişini bin 865 dolar seviyesine kadar sürdürmesini bekliyorum. Ancak oradan tekrar gerileme olabilir. Bin 828-bin 865 dolar aralığını takip edeceğim” diyerek, takip edeceği yeni seviyeleri açıkladı. Geçen hafta kapanışı ekranlarda bin 116 TL olan gram altının serbest piyasada bin 140 TL’den el değiştirdiğine dikkat çeken İslam Memiş, bu konuda daha önce de gerçekleştirdiği bir uyarıyı tekrarladı.

“EKRANLARDAKİ FİYATA ALDANMAYIN”

İslam Memiş, altın yatırımcısını bugün uyardı: “Ekranlardaki fiyatlara aldanmayın!”

Daha önce yatırımcılara sık sık ekranlardaki fiyatlara aldanılmaması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, bugünkü yazısında; “Ekran ile serbest piyasalar arasında farklılığın devam edeceğini, bankaların makas aralığının açık kalmayı sürdüreceğini bilmeniz gerek. Özellikle altın ve gümüşün gram fiyatlarındaki makas aralığı daha çok açılıyor” ifadelerini de kullandı. Ardından bir kez daha ekranlardaki fiyatlara inanılmaması gerektiğine dikkat çeken İslam Memiş, bu hafta beklediği seviyeleri şöyle açıkladı:

“Ekranlardaki fiyata aldanan yine dikkat etmeli! Bu hafta ekranlarda bin 145 lira, serbest piyasalarda bin 170 lira seviyesini takip edeceğim. Buradan tekrar ons nedenli geri çekilme yaşanabilir. Ekranlarda bin 100 lira, serbest piyasalarda bin 125 lira destek seviyelerini takip edeceğim.”

İslam Memiş, altın yatırımcısını bugün uyardı: “Ekranlardaki fiyatlara aldanmayın!” ile ilgili etiketler altın İslam Memiş
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.