Islak kek yerine ıslak kurabiye tarifi! Bu lezzet damağınızı çatlatacak!

Beş çaylarında, gecenin bir vaktinde hatta kahvaltılarda lezzet şölenine şahitlik ettiren ıslak kurabiye için tam ölçülü tarif geldi. Hem ekonomik hem de lezzetli ıslak kurabiyeyi iftara yetiştirmek isteyenler için gereken malzemeler paylaşıldı. Peki, ıslak kurabiye nasıl yapılır? İşte pratik ıslak kurabiye tarifine ilişkin ayrıntılar…

Klasik tatlı tariflerinden sıkılan, akşama iftar sofrasına farklı bir tatlı koymak isteyenler için damakları çatlatan enfes bir kurabiye tarifi geldi. Özellikle kakaolu tatlara bayılanlar için uygun olan ıslak kurabiye, vazgeçilmez tatlı tariflerinizin arasına girecek. Hızlıca, zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilen yanı sıra pek çok tatlı türüne göre de ekonomik sayılabilecek düzeyde olan ıslak kurabiye ile iftar sofralarınızı şenlendireceksiniz.

İftar sonrasında hem kahvenize hem de çayınıza eşlik edebilecek hafiflikte, gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz enerjinizi size geri kazandıracak olan ıslak kurabiye için gereken malzemeler tek tek belli oldu. Eğer sizler de iftara kısa bir süre kalan ağzınızı tatlandıracak pratik bir tatlı tarifine ihtiyaç duyuyorsanız, bu tarife göz atabilirsiniz.

ISLAK KURABİYE İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Hazırlığı 15 dakika pişirmesi 12 dakika süren ıslak kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde:

  • Hamuru için: 1 adet büyük boy yumurta, 125 gram tereyağı (yaklaşık olarak 8,5 yemek kaşığı), 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu.
  • Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 2 damla limon suyu.

ISLAK KURABİYE YAPILIŞI

Islak kek yerine ıslak kurabiye tarifi! Bu lezzet damağınızı çatlatacak!

Şerbet için gereken tüm malzemeleri (limon suyu hariç) bir tencereye alarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Koyulaşan şerbetin altını kapatmadan önce 2 damla limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Ilımaya bırakılan şerbetin ardından kurabiye hamuru için yumurta, sıvı yağ ve tereyağını karıştırın. Sonrasında un, kakao, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Ele yapışmayacak bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 12 dakika kadar hafif çatlayana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbetin içine batırın.

Islak kek yerine ıslak kurabiye tarifi! Bu lezzet damağınızı çatlatacak! ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.