İskilipli Atıf Hoca'nın hastasıyız!

4 Şubat 1926’da idam edilen İskilipli Atıf Hoca hakkında ortaya atılan İstiklal Harbi sırasında Yunan işgalcilerine destek için bildiri yayımladığını yalanlayan belge ortaya çıkmıştı. Ayhan Sicimoğlu ise bu belgelere rağmen sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınlayıp "Atıf Hoca, İstiklal Savaşı karşıtı, İngiliz mandacı bir yobaz. Mustafa Kemal’in katli için halka telkinde bulunmuş" ifadelerini kullandı.

Şapka kanununa karşı çıktığı gerekçesiyle İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanan ve 4 Şubat 1926’da idam edilen İskilipli Atıf Hoca hakkında ortaya atılan İstiklal Harbi sırasında Yunan işgalcilerine destek için bildiri yayımladığı iftirasını çürüten belge yıllar önce ortaya çıkmıştı.

Televizyoncu Ayhan Sicimoğlu ise bu belgeleri görmezden gelmeyi tercih ederek, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

O yalanın yayılmasına destek olan Sicimoğlu, "Ne zaman Atatürk ve devrimleri üzerine bir post veya repost yapsam, cehalet ile karşılaşıyorum. (sayıları ise arttı) Birisi binlerce 'alim'i ?? astı demiş ve örnek olarak da yobaz ağızlarının sakızı “şapka giymediği için asıldı” efsanesini vermiş." ifadelerini kullandı. 

Atıf Hoca'nın 'mandacı bir yobaz' olduğunu söyleyen Sicimoğlu, paylaşımının devamında şunları söyledi: "Atıf Hoca, İstiklal Savaşı karşıtı, İngiliz mandacı bir YOBAZ.. Mustafa Kemal’in katli için halka telkinde bulunmuş ama hayat bir boomerang."

İskilipli Atıf Hoca'nın hastasıyız!

Atıf Hoca’nın 1920 yılında söz konusu iddiaya yer veren dönemin Vakit gazetesinde tekzip metni yayınlatarak iftiraları çürüttüğü belgelenmişti.

Mahkeme kararıyla 25 Ekim 1920 tarihinde Vakit gazetesinin 1034. nüshasında yayınlanan İskilipli Atıf Hoca’nın tekzip metninde şu sözler yer alıyor:

“Vakit gazetesinin 1032 sayılı nüshasında ‘Teal-i İslam Cemiyeti’nin Bildirileri’ başlıklı bir yazı gördük. Cemiyetin kuruluşundan beri yapılan yayınların resmi mühürle mühürlenmesi kararlaştırılmış usulden olduğu için resmi mühürle mühürlenmiş olmayan yayınların Teal-i İslam Cemiyeti’yle ilgisi bulunmadığı ve Cemiyet’in İstanbul gazetelerinde yayımlanmış bildirilerinden başka risale şeklinde ve diğer şekillerde hiçbir bildiri yayınlanmamış olduğu beyan olunur.”

İskilipli Atıf Hoca'nın hastasıyız! - Resim : 2

TBMM'DE TARTIŞILMIŞTI

 Bir dönem çok tartışılan bu konu, 2 Şubat 2013 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem 3. Yasama Yılı Genel Kurul Tutanağı'na da yansımıştı.

Meclis'te CHP'li milletvekili Organ Düzgün İskilipli Atıf Hoca'ya ait olduğu iddia edilen metni okuduğu ve AK Parti milletvekili Mehmet Metiner'in  "O bildirinin altında İskilipli'nin imzası yoktur." sözleri kayıtlara geçmişti.

SİCİMOĞLU NEDEN ŞİMDİ BUNU PAYLAŞTI?

Ayhan Sicimoğlu'nun tüm bu belgelere rağmen neden hala bu yalanı yaymakta ısrar ettiği ise merak konusu.

İskilipli Atıf Hoca'nın hastasıyız! ile ilgili etiketler AK Parti CHP 4 Şubat Ayhan Sicimoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.