İskece Müftüsü'nün evine ırkçı saldırı

Yunanistan'ın İskece bölgesinin müftüsü olan Ahmet Mete'nin evinin bulunduğu apartmanın asansörüne ırkçı tehditler içeren bir mesaj yazıldı. Dışişleri Bakanlığı, TBMM Başkanı Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş saldırıyı kınadı. Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy Yunanistan'ın ırkçı ve fanatiklerin Türk azınlığa karşı tahammülsüzlüğünün bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Şentop ise AB'nin bir Müslümana saldırıldığında da insan haklarını hatırlamasını istedi.

Batı Trakya’da yine ırkçı bir saldırı yaşandı. Saldırının hedefinde ise İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vardı. Mete'nin ailesiyle yaşadığı apartmanın asansörüne Yunanca, “İyi Türk, ölü Türk’tür”, “Hoca, yüzüne ...” şeklinde mesajlar yazıldı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından paylaşan Mete, “Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak 'azınlık rahattır, eşitlik vardır' diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır? Bina sakinleri, emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz” dedi. 

SALDIRIYA TÜRKiYE'DEN TEPKİLER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik tehditlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Şentop, kınama mesajında AB'ye seslenerek şunları kaydetti:

"Batı Trakya'da İskeçe Müftüsü sayın Ahmet Mete’nin evine yapılan saldırıyı kınıyorum. Türk azınlığın haklarını koruma sorumluluğunu taahhüt edenlerin dikkatini çekiyorum. Umarım AB de saldırıya uğrayan bir Müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar."

DIŞİŞLERİ'NDEN IRKÇI VE FANATİK GRUPLAR VURGUSU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Müftü Mete’ye yönelik ırkçı tehdit mesajına ilişkin yazılı soruya verdiği cevapta "Yunanistan’da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin ikamet ettiği apartmanın asansörüne ırkçı tehdit mesajı yazılmasını kınıyoruz" dedi.

Aksoy devamında, "Söz konusu olay Yunanistan’da ırkçı ve fanatik grupların Batı Trakya Türk azınlığının varlığına ve temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir." ifadesini kullandı.

Sözcü Aksoy, "Yunan devletinden menfur olaya ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüterek olayı aydınlatmasını ve faillerinin adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz." dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ ADALET İSTEDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yunanistan'da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik ırkçı saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Erbaş, "İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, Batı Trakya'da Türk azınlığına ve temsilcilerine yönelik ırkçı gruplar tarafından sürdürülen nefret dolu tutumun faillerinin Yunanistan makamlarınca bir an önce adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz." ifardelerini kullandı. 

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.