Işıl Işıl ve pürüzsüz bir cilt için yemeniz gereken 6 besin!

Kusursuz, bebek gibi bir cilde sahip olmak herkesin hayali. Ama öncesinde yapılması gereken yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı besinlerin cildiniz üzerindeki gençleştirici etkisi sizi şaşkınlığa uğratabilir. Tam zamanında ve düzenli alınan bu 6 besin pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacak detaylar haberimizde.

Cildinizi yaşlanmaya karşı koruyacak, kırışıklıkların oluşmasını engelleyecek besinleri sizler için derledik. Kuşkusuz bu yiyecekleri düzenli aldığınızda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Cilt bakımını düzenleyen vitamin A vitaminidir. Yeterli tüketilmediğinde ciltte akne ve deri pullanması gibi problemler meydana gelebilir.

CEVİZ

Ceviz, öncelikle hücre yenilenmesi ve aknelerden korunmak amacıyla tüketilmelidir. Vücutta akne oluşumu çoğu zaman çinko eksikliğinin bir göstergesidir. Cildin yağ üretimini ve akne üreten hormonları kontrol eden Çinko için ceviz en önemli besin kaynaklarından biridir.

2.Ceviz

ISPANAK

Cilt onarımı ve bakımını düzenleyen A vitamini yeterli düzeyde alınmadığında deri pullanması gibi sorunlara neden olur. Ispanak ise içerdiği A vitamini sayesinde antiolsidan etkisi ile de kıymetli bir besindir.

4.Kereviz

KEREVİZ

K vitamini deposu olan Kereviz, kan akışını düzenlediği gibi pürsüz bir cilt için en iyi tercihtir. Kan akışı da vücut için çok önemli olduğundan sık tüketilmesi tavsiye edilir.

SOMON

Omega 3 eksikliği, çoğu zaman kuru, tahriş olmuş bir cildin nedenidir. Siyah noktalarında sebebi olan Omega 3, cilt yapılanması ve nem içeriğinden sorumludur.

5.Somon

YUMURTA

D vitamini deposu olan Yumurta tükettiğinizde ciltte hücre gelişimi sağlanır, cildi nemlendirir. Hr gün 1 tane yumurta yemek cilt sağlığı için mühimdir.

KIRMIZI DOLMA BİBER

Kan akışını düzenleyen Kırmızı dolma biber C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu vitamin yaşlanmaya ve kırışıklıklara adeta savaş açar.

Işıl Işıl ve pürüzsüz bir cilt için yemeniz gereken 6 besin! ile ilgili etiketler sağlık Genç cilt sağlığı cilt bakımı pürüzsüz bir cilt
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.