İşi olmayanlara aylık asgari ücretin yüzde 80’ine kadar maaş ödenecek! 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor!

İşsizlik nedeniyle zor durumda olanlara devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Peki, 2023 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı şartları neler? İşte 2023 işsizlik maaşı detayları…

Türkiye’de birçok kişi işsizlikle mücadele ediyor. Farklı nedenlere bağlı olarak işten çıkarılan kişiler ise yeni bir iş bulana kadar belirli şartları sağlamları halinde işsizlik maaşı alabiliyor. 2023 yılının gelmesiyle birçok ücrette artışa gidilmişti. Yapılan bu artış sonrasında yeni yılda işsizlik maaşının ne kadar olduğu sorusu da araştırılmaya başladı.

Yeni yılda işsizlik maaşının belirlenmesinin ardından bu dönemde işsiz kalan vatandaşlar başvurularını yaparak aylık ödemelerden yararlanabiliyor. Belirlenen şartları taşıyanların işsizlik ödeneği alarak yeni bir iş bulana kadar maddi zorluk yaşamalarının önlenmesi hedefleniyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

İşsizlik sorunu yaşayan vatandaşların zor durumda kalmaması için ilgili resmi kurumlar üzerinden işsizlere ödemeler yapılıyor. İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların işten çıkarıldıkları tarihten sonraki 30 gün içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. İŞKUR şubelerinden veya ‘’iskur.gov.tr’’ adresi üzerinden de vatandaşların işsizlik maaşı başvuru yapmaları mümkündür.

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin ayrıca ilgili mevzuatta yer alan çeşitli şartları da taşımaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar işsizlik maaşı alabilirler.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

İşi olmayanlara aylık asgari ücretin yüzde 80’ine kadar maaş ödenecek! 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor!

İşsizlik Ödeneği kapsamında vatandaşların aylık ödemelerden yararlanmaları için belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. İşsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve belirlenen miktarda işsizlere ödemeler yapılmaktadır.

İşsizlik ödeneği şartları kısa şunlardır:

  • Kendi istek ve kusuru dışında işten çıkarılmış olmak.
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak.
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak.
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortam üzerinden başvuruların yapılması.

2023 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2023 yılında işsizlik ödeneği birçok unsur dikkate alınarak hesaplanıyor. Son 4 yıldaki prime esas kazançlar dikkate alınarak günlük ortalama brüt kazancın %40’ı olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik ödeneği aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçmemektedir.

İşi olmayanlara aylık asgari ücretin yüzde 80’ine kadar maaş ödenecek! 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor! ile ilgili etiketler işsizlik maaşı işsizlik asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.