İşçi olarak girdiği tesislerde 93 çalışana istihdam sağlıyor

Bursa Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde işçi olarak başladığı gıda üretim tesislerinde ilerleyen Hüseyin Ergin, kurduğu dolum makinesi fabrikasında onlarca işçiyle üretim yapıyor.

Bursa'da işçi olarak başladığı gıda tesislerinde kendini ilerleten Hüseyin Ergin (47), kendi kurduğu dolum makinesi fabrikasında 93 kişiye istihdam sağlıyor

Kariyerinin ilk dönemlerinde Türkiye'de bir dondurma fabrikasında elektrik bakım şefi olarak çalışan Ergin, 2005 yılında otomasyon projelerine yönelmek için bu işinden ayrıldı. Sonraki süreçte elektrik ve elektronik konularında yazılım projelerinde görev almaya başlayan Ergin, bir süre sonra 20 metrekarelik dükkan açarak çalışmalarına devam etti.


Projeleriyle firmaların dikkatini çeken Ergin, yıllar içinde büyümesini sürdürdü ve Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde süt ve süt ürünlerinin dolumunu gerçekleştiren makineler üreten tesisini kurmayı başardı.


Tesiste 93 kişiye istihdam sağlayan girişimci, önceden çalıştığı firmalar için de makine imalatı yapıyor.

Hüseyin Ergin, uğraşının ilk yıllarında bu kadar büyüyebileceğini hayal etmediğini belirtirken yaptığı işte eşinin katkısını da şu ifadelerle aktardı:

"Evimde eşimle halının üzerinde projeler çizerek işleri yapıyordum. Bu işleri yaptıkça önce 20 metrekare bir dükkan kurduk. Arkasından gelen süreçte 4 bin metrekarelik alanda kompleks makine üretimi yapan bir fabrikaya kadar ulaştık."


Ergin başarıya ulaşmasının önemli unsurlardan birinin bu alandaki merakı olduğunu vurgularken sözlerine şöyle devam etti:

"Yapabileceklerin ve yeteneğin piyasada görülünce sana birtakım projeler yükleniyor. Bunların tümünü başarıyla tamamladım. Küçük işler yaparken bu işler giderek entegre ve bütüncül hale geldi. Şimdi ise iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Şu anda 93 kişiye istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı resmi onaylı Ar-Ge merkeziyiz. Burada da 20 mühendis arkadaşımız var. Elektrik elektronik yazılım işleri yaparken makine üreten bir noktaya gelmiş durumdayız."

5 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYOR

Türkiye'nin önde gelen süt ve yoğurt üretim firmaları için dolum makinesi ürettiklerini belirten Ergin, makineleri yüksek hijyen standartlarında çalışır halde teslim ettiklerini, satış sonrası servis ve bakım hizmeti de sağladıklarını aktardı. 5 ülkeye de ürün gönderdiklerini belirten Ergin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"5 ülkeye ihracat yapıyoruz. Rusya pazarından fazlaca siparişlerimiz var. ABD ile çalışmayı hedefliyoruz. Biz bu işleri yapmadan önce Türkiye'deki büyük firmaların tercihi Alman makine firmalarıydı. Biz bu boşluğu yaptığımız makinelerle doldurduk. Almanlardan daha iyi makineler yapar hale geldik. Bu da büyük Türk firmalarının bizi tercih etmesini sağladı. İhracat yaptığımız ülkelerdeki makinelerde 'Made in Türkiye' yazması, sadece dokunmatik panelinde bile Türk bayrağının olması ülkeye gurur verecektir. Bu gururu bütün memleketime hediye ediyor, gece gündüz çalışarak da başardığımı düşünüyorum."

İşçi olarak girdiği tesislerde 93 çalışana istihdam sağlıyor ile ilgili etiketler Bursa Sanayi girişim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.