İş dünyasının EYT kararı! Patronlar karardan memnun

İşadamları EYT kararının hem çalışanı hem de işvereni koruduğunu söyledi. SGK prim desteğinin deneyimli çalışanların kaybını önlediğini söyleyen patronlar, kıdem tazminatı yükünün de Kredi Garanti Fonu (KGF) kanalıyla çözülmesinin önemli bir adım olduğunu belirtti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, iş dünyası olarak hem çalışanın hem de işverenin korunacağı bir modelin çıkmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

İş dünyasının EYT kararı! Patronlar karardan memnun

EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin çalışanımız, beklediği müjdeyi sınırlandırma olmadan aldığını belirten Aydın, “Çalışmaya devam edecek kişilere verilecek SGK prim desteği de yaşanacak iş gücü kaybının da önüne geçecektir” ifadelerini kullandı. Orhan Aydın, “Bu konuda kıymetli desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’e de şükranlarımızı sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Uzun yıllardır işgücü piyasasının en önemli gündem maddesi konumunda bulunan EYT meselesinin çözüme kavuştuğu için bütün ekonomi yönetimine teşekkür eden MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı,” Herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın uygulanacak olması ve emekli olup çalışmaya devam edeceklerin bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaları amacı ile sosyal sigorta prim teşviki getirilmesi ile çalışanlarımızın, KGF desteğiyle kıdem tazminatı yükünün azaltılacak olmasıyla da işverenlerimizin beklentilerini karşılayan EYT düzenlemesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç de, EYT düzenlemesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“EYT’nin tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyamızın tüm paydaşları için son derece olumlu karşılıyoruz. EYT çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatıdır. Hem emekliliğe hak kazananların hem de işgücüne yeni dahil olacakların beklentileri gerçekleşecek. Çalışanlarımız bu imkandan yararlanırken iş dünyası olarak üretimin idamesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içine olacağız. Cumhurbaşkanımızın, işletmelerin üzerinde oluşacak kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi için açıkladığı KGF kredi paketini çok önemsiyoruz.”

İşletmelerin EYT sürecini en uygun şekilde yürüteceğini belirten Avdagiç, “Bunun organizasyonel hazırlığı ve planlaması içindeyiz. Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyasının EYT kararı! Patronlar karardan memnun ile ilgili etiketler ekonomi ASKON EYT emeklilik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.