İş Bankası'ndan Koç hamlesi: Tüm şirketler birleşiyor

Koç Holding'in Arçelik başta olmak üzere birçok şirketini Beko Corporate çatısı altında birleştirmeye kararı sonrası . Türkiye'nin en büyük özel bankası olan Türkiye İş Bankası, Şişecam ve Anadolu Sigorta'nın da aralarında bulunduğu birçok şirketi, TİBAŞ Holding çatısı altında birleştirme kararı aldı.

Türkiye'nin en büyük şirketler, peş peşe aldığı kararlar ile tek çatı altında toplanmaya devam ediyor.

Haftanın ilk günlerinde Koç Holding'in 69 yıllık firması Arçelik'i, Beko Corporate çatısı altına alacağı öğrenilmişti. Söz konusu gelişme, medyaya hatalı olarak yansıtılırken, milyonlarca okuyucu "Arçelik kapanıyor mu?" sorusuna yanıt aradı.

Koç Holding'in bu hamlesinden günler sonra, Türkiye'nin en büyük özel bankası konumunda olan Türkiye İş Bankası'nın da benzer bir adım atacağı öğrenildi.

İŞ BANKASI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Bankaya bağlı olan Türkiye İş Bankası, Şişecam, Anadolu Sigorta, İş Yatırım, İşNet ve Moka gibi çok sayıda şirket, yeni kurulan TİBAŞ Holding çatısı altında birleştirilecek. Art arda atılan bu iki adım çatı/marka holding yapılanması için oldukça önem teşkil ediyor.

Koç Holding, yapacağı bu değişiklik ile Beko Corporate markası altında Avrupa'daki liderliğini dünya geneline yaymayı hedeflerken, Türkiye İş Bankası da TİBAŞ Holding ile Türkiye'nin en büyük 3. holdingi konumuna gelecek.

İş Bankası'ndan Koç hamlesi: Tüm şirketler birleşiyor ile ilgili etiketler İş Bankası Türkiye İş Bankası Koç Holding Arçelik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.