İrlanda Savunma Kuvvetleri üyesi IŞİD’e katıldı, ülke birbirine girdi!

Lisa Smith adındaki İrlanda Savunma Kuvvetleri üyesinin IŞİD’e katılması ülkeyi ayağa kaldırdı! Lisa Smith, İrlanda İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla vatandaşlıktan çıkarılacak.

Sözde İslam Devleti IŞİD terör grubuna üye olmaktan hüküm giymiş İrlandalı eski bir asker, hem vatandaşlıktan çıkarılacak hem de Birleşik Krallık'a giriş yasağı uygulanacak. IŞİD’li Lisa Smith, kendisi hakkında verilen kararlara Temyiz Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Eski bir Savunma Kuvvetleri mensubu olan 41 yaşındaki Lisa Smith, geçen yıl Mayıs ayında IŞİD üyeliğinden suçlu bulundu, ancak Dublin Özel Ceza Mahkemesi'nde dokuz haftalık bir duruşmanın ardından terörü finanse etmekle ilgili ayrı bir suçlamadan aklandı. Smith, mahkûm edilmesinden önce İçişleri Bakanlığı tarafından kamu güvenliği gerekçesiyle Aralık 2019'dan itibaren İngiltere'ye girmesine izin verilmeyen bir yasaklama kararına tabi tutuldu.

2015 YILINDA EBU BEKİR EL-BAĞDADİ’NİN ÇAĞRISIYLA SURİYEYE GİTTİ

Smith, Özel Göç Temyiz Komisyonu'nda (SIAC) karara başarılı bir şekilde itiraz etti ve geçen yıl Mayıs ayında, vatandaşlıktan çıkarılma ve İngiltere’de yasaklanma kararı uygulanmadı. İrlanda İçişleri Bakanı Suella Braverman, Smith'in dışlanmaya karşı "dokunulmazlığa" sahip olduğuna karar vermenin yanlış olduğunu savunarak SIAC kararına itiraz etti. IŞİD üyesi tekrar vatandaşlıktan çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya.

İslam'a geçen Smith, terörist lider Ebu Bekir el-Bağdadi'nin Müslümanları oraya seyahat etmeye çağırmasının ardından 2015 yılında Suriye'ye gitti. Eski asker, Temmuz ayında 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Birleşik Krallığın, İngiliz olmayan vatandaşları İrlanda da dahil olmak üzere AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkelerinden dışlamak için yasal bir hakkı vardır, ancak bu, çift uyrukluları kapsamaz. Smith’in babası bir İngiliz. Smith İrlanda'da doğdu, ancak o sırada ebeveynlerinin evli olmaması nedeniyle otomatik İngiliz vatandaşlığını kaçırdı. Avukatları, bu "doğum kazasından" onun sorumlu olmadığını ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca bir İngiliz vatandaşı olarak muamele görme hakkına sahip olduğunu savunuyorlar.

“HAKLARIMI KORUMAK İÇİN MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİM”

İrlanda Savunma Kuvvetleri üyesi IŞİD’e katıldı, ülke birbirine girdi!

Salı günü Londra'da yapılan bir duruşmada İçişleri Bakanı'nı temsilen Cathryn McGahey KC şunları söyledi: “Lisa Smith bir İngiliz vatandaşı değil. Ulusal güvenlik için tehlike oluşturduğun için senin ülkeye girişini yasaklamak istiyoruz ve bunu yabancı uyruklu olduğun için yapabiliriz.”

IŞİD’e katılan eski askeri personel, ne İrlanda vatandaşlığından ne de İngiltere’ye giriş çıkış hakkından vazgeçiyor. Genç kadının avukatları, haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Lisa Smith, halen Suriye’de IŞİD’in egemen olduğu bölgede yaşıyor.

İrlanda Savunma Kuvvetleri üyesi IŞİD’e katıldı, ülke birbirine girdi! ile ilgili etiketler İrlanda terör
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.