Irkçılığı görmezden gelip, otelleri bahane ettiler

UEFA Başkanı Caferin, skandal kararın ardından alınan kararın gerekçesini açıkladı. Irkçılığı görmezden gelip Almanya'ya verilen EURO 2024'ün Türkiye'ye verilmemesinin nedenini otellerin kapasitesinin az olmasına bağladı.

UEFA Başkanı Caferin, Türkiye'nin EURO 2024 ev sahipliğini kaybetimesi hakkında "Bazı riskler vardı ve otel kapasiteleri yetersizdi" açıklamasında bulunarak skandal bir açıklamaya imza attı.

Ceferin, "Prosedür şeffaftı. Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır. Söyleyebileceğim tek şey fantastik bir EURO 2024 bekliyorum." dedi.

"BAZI ŞEHİRLER İÇİN BİRÇOK RİSK VARDI"

Sözlerini sürdüren Ceferin, "İki ülkeden yalnızca biri EURO 2024'ü düzenleyecekti. Ayrıca, değerlendirme raporu sonucunda Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planı eksikti. Otel kapasitesi limitliydi. Birçok şehir için bazı endişeler vardı." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN ADAYLIĞI, UEFA İÇİN UZUN VADELİ HEDEFLER İÇERİYORDU"

UEFA Başkanı, "Ulaştırma altyapısı ile ilgili bazı riskler vardı. Türkiye'nin adaylığı, UEFA için uzun vadeli hedefler içeriyordu." diyerek sözlerini noktaladı.

Irkçılığı görmezden gelip, otelleri bahane ettiler ile ilgili etiketler UEFA Türkiye Almanya Caferin euro 2024
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.