Irkçı Wilders'e özgürlük, Soylu'ya sansür

Sosyal medya devi Twitter çifte standarda devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Boğaziçi eylemlerinde Kabe provokasyonu yapan LGBTİ'lilere yönelik mesajını engelleyen Twitter, her daim ırkçı söylemleri ve İslam düşmanlığı ile dikkat çeken Hollandalı siyasetçi Wilders'a karşı ise 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'terörist' diyen Wilders'in paylaşımı ne engellendi, ne de kaldırıldı ne de altına uyarıcı bir ifade eklendi.

Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı radikal sağcı siyasetçi Geert Wilders haddini aşarak skandallarına bir yenisini daha ekledi. Sosyal medyadan paylaşımda bulununan Wilders, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ederek ‘‘terörist’’ ifadesini kullandı.

Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda pek çok defa Erdoğan ve Türkiye karşıtlığında bulunan Wilders, daha da ileri giderek ''Erdoğan'ın Hollanda'daki nüfuzunu durdurma, Türkiye'yi NATO'dan çıkarma ve Türk Büyükelçisini ülkeden kovma zamanı.'' dedi. 

 

TWİTTER'DAN ÇİFTE STANDART

Geçtiğimiz günlerde LGBTİ'liler hakkında ''sapkın'' ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tweetlerine erişim engeli getiren Twitter, İslam ve Türkiye düşmanlığına ise sessiz kaldı. LGBTİ'lilere 'sapkın' denmesini kabullenemeyen Twitter, Wilders'ın Müslümanlara, Türklere hakeret etmesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'terörist' denmesinde ise hiçbir mahsur görmedi.

Twitter'ın LGBTİ'yi teşvik edip İslam'a hakaret içeren ırkçılığa ve şiddete ise göz yumması ''dijital diktatörlük'' eleştirilerini de beraberinde getirdi.

TEPKİLER DİNMİYOR

Wilders'in paylaşımlarına sosyal medyadan pek çok tepki yağdı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Wilders'in paylaşımlarına tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaşımda bulunan Kalın, Wilders'in fotoğrafını koyarak ''Embesil'' cevabını verdi.

Imbecile. pic.twitter.com/2B0YhD50db

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) February 15, 2021

Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımıza saldıran bu faşist, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşasa, şimdi lanetle anılan bir Nazi olurdu. Eğer şu anda Ortadoğu'da yaşıyor olsa DEAŞ mensubu bir katil olurdu" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

Twitter tepkilere rağmen tavrında bir değişikliği gitmezken, Wilders hakkında devreye Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı girdi. Başsavcılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırgan paylaşımları sebebiyle Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi ve aşırı sağcı Özgürlük Partisinin lideri Geert Wilders hakkında soruşturma başlattı.

 

Irkçı Wilders'e özgürlük, Soylu'ya sansür ile ilgili etiketler Hollanda İslam Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Geert Wilders
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.