İran'dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail gemisine baskın

Hürmüz Boğazı yakınında İran'a ait bir helikopter ile İsrailli bir iş insanına ait bir gemiye baskın düzenlendi.

Al-Arabia'da yer alan habere göre, İran Silahlı Özel Kuvvetleri, Hürmüz Boğazı'nda, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in sahibi olduğu yük gemisini ele geçirdi. Operasyonda İranlı komandoların helikopterle gemiye baskın düzenlediği görülüyor.

Bir savunma yetkilisinin kaydettiği videoda, komandoların geminin güvertesinde bulunan bir konteyner yığınının üzerine iple indiği görülüyor.

GEMİ İSRAİL İLE BAĞLANTILI

Söz konusu helikopterin, geçmişte başka gemi baskınları da gerçekleştiren İran'ın Devrim Muhafızları tarafından kullanıldığı tespit edildi. İran devlet medyası baskının düzenlendiği geminin İsrail ile bağlantılı olduğunu ve İran sularına geçtiği sırada kuşatıldığını doğruladı.

İran'dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail gemisine baskın - Resim : 2

GERİLİM TIRMANMAYA DEVAM EDİYOR

Kaynaklara göre geminin Londra merkezli Zodiac Maritime'a bağlı bir konteyner gemisi olan Portekiz bayraklı MSC Aries olduğu belirlendi.

Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in Zodiac Grubunun bir parçası. Olay, özellikle İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğu'na düzenlediği şüpheli saldırının ardından, İran ile Batı arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşti. Bu arada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı altı aydır sürdürdüğü savaşın ardından Ortadoğu genelinde gerilim tırmanmaya devam ediyor.

 

İran'dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail gemisine baskın ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.