İran'dan ABD'ye sert mesaj! "Ya çıkar ya tokatla çıkartırız"

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerika Birleşik Devletleri’nden Suriye’deki askeri varlığını çekmesini istedi. Sert bir açıklama yapan Velayeti, "ABD, ya kendi isteğiyle buradan çıkar ya da tokatla çıkarırız" dedi.

İran’ın en büyük ikinci kenti Meşhet’te, Filistin İntifadasını Destek adlı konferansta konuşan Ali Ekber Velayeti, "ABD’nin Suriye’yi bölmeye çalıştığını ancak bunu başaramayacağını" ifade etti.

Velayeti, "ABD, Irak’ı bölemediği gibi, Suriye’yi de bölemeyecek. Fırat’ın doğusuna yerleşen ABD, er geç buradan çıkmalı, ya kendi çıkar veya ensesine aldığı tokatla buradan çıkarırız" dedi.

ABD, DEAŞ'I AFGANİSTAN’A YERLEŞTİRİYOR

ABD’nin terör örgütü DEAŞ'I Afganistan topraklarına yerleştirmeye çalıştığını ileri süren Velayeti, "DEAŞ'ın Afganistan’a yerleşmesine göz yumarsak, 900 kilometrelik sınır hattımız tehlikeye girmiş olur, buna izin vermeyiz" dedi.

Suudi Arabistan’ın Yemen’deki varlığına da değinen İranlı yetkili, "Arabistan daha fazla Yemen’de kalmaya devam ederse, orası onlar için bir Vietnam’a dönüşür" diye konuştu.

İran'dan ABD'ye sert mesaj! "Ya çıkar ya tokatla çıkartırız" ile ilgili etiketler İran ABD Suriye hamaney ali ekber velayeti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.