İran'daki Türklerin takımı Tractor FC'den Talat Paşa mesajı: Kendi sözünü paylaştılar

İran'daki Türklerin simgesi haline gelen futbol takımı Traktör FC'den dikkat çeken bir mesaj geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin liderlerinden Talat Paşa'nın fotoğrafı ile birlikte "Bir Talat gider, bin Talat yetişir" ifadeleri yer aldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kırmızı beyaz renkleri, kendilerini 'Kızıl Kurtlar' olarak adlandıran taraftarları ile ünlü, İran'da yaşayan Türklerin Takımı Traktör FC,bundan bir süre önce Barış Manço, Eren Bülbül ve Doğu Türkistan ile ilgili tweetleri ile gündeme gelmişti. Traktor FC son olarak, Atatürk'ün Samsun heykeli silüeti ile Atatürk Onur Forması çıkartarak adından söz ettirmişti.

TALAT PAŞA'YI DA UNUTMADILAR

İran’da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Güney Azerbaycan bölgesindeki Tebriz şehrinde, 1970 yılında kurulan Traktor Futbol Kulübü'nün, dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip takım olarak tanınıyor. Traktor FC,yine ilginç bir sosyal medya mesajı ile dikkatleri çekti.Kırmızı beyazlı kulüp resmî sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Berlin'de şehit edilen Talat Paşa'yı fotoğrafının üzerine kendi sözlerini yazarak andı.

İran'daki Türklerin takımı Tractor FC'den Talat Paşa mesajı: Kendi sözünü paylaştılar

"BİR TALAT GİDER BİN TALAT YETİŞİR"

Teknik direktörlüğünü Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı Traktör FC mesajında,"Bir gün beni sokakta vuracaklar; alnımdan kan akacak, yere serileceğim. Yatakta ölmek nasip olmayacak. Ziyanı yok, varsın vursunlar; benim ölümümle vatan bir şey kaybedecek değildir. Bir Talat gider, bin Talat yetişir.” Talat Paşa’ya, vefatının yıl dönümünde saygı ile…" yazdığı görüldü.

İran'daki Türklerin takımı Tractor FC'den Talat Paşa mesajı: Kendi sözünü paylaştılar - Resim : 2

TALAT PAŞA KİMDİR?

Talat Paşa, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kurucularından ve önde gelen liderlerindendi. Osmanlı Devleti'ni değerli devlet adamlarından olan Talat Paşa, Birinci Dünya Savaşı'nın kaybedilmesinden sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti’ni feshedip Enver ve Cemal Paşalarla birlikte Türkiye'yi terk etti. Talat Paşa, Berlin'de 15 Mart 1921 yılında Hardenberg Caddesi’ndeki evinin önünde Sogomon Tayleryan adlı bir ermeni komitacı tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

TALAT PAŞA'NIN MEZARI NEREDE?

Talat Paşa'nın cenazesi Tampelhof'ta inşasına öncülük ettiği camide kılındı. Cenaze namazına büyük bir katılım oldu. İmparatorun başmabeyncisi, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri ve Adalet Bakanlarının temsilcileri de cenazeye kayılan isimlerden bazılarıydı. Talat Paşa, Berlin'deki Türk mezarlığına defnedildi.Paşa'nın naaşı,25 Şubat 1943’te İstanbul’a getirilerek Çağlayan'da bulunan Hürriyet-i Ebediye tepesinde toprağa verildi.

KATİLİN AMERİKA'DA HEYKELİ DİKİLDİ!

Talat Pala Ermenilerin Anadolu'yu terkederken zarar görmemeleri için uğraştığı halde, Ermenilerce düşman ilan edildi. Türk tarafına söz hakkı verilmeyen bir dava sonunda katil beraat etti ve bir kahraman gibi Amerika'da heykeli dikildi.

İran'daki Türklerin takımı Tractor FC'den Talat Paşa mesajı: Kendi sözünü paylaştılar ile ilgili etiketler İran Sosyal Medya Tractor FC Talat Paşa paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.