İran'da Devrim Muhafızları'na eş zamanlı saldırılar gerçekleşti: 27 kişi öldü

İran'da Devrim Muhafızları'na ait askeri tesisle 2 karakola düzenlenen eş zamanlı saldırılarda en az 27 kişi öldü.

İran’ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletindeki Devrim Muhafızları Ordusu’na ait askeri tesise ve Çabahar kentindeki 2 polis karakoluna Ceyş’ul Adl örgütü tarafından eş zamanlı gerçekleştiren terör saldırılarında 11 güvenlik gücü hayatını kaybederken toplamda 27 kişi öldü

11 GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, "Rask ve Çabahar'daki askeri karargahlara terör saldırıları düzenlendi. Durum kontrol altında ve konuyla ilgili detaylı bilgi daha sonra açıklanacak." ifadelerini kullandı. Merhameti, daha sonra devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıların ardından karşılık verilmesiyle çıkan çatışmalarda 3 İranlı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini belirtti. Devlet televizyonu ise, uzun süre devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden İranlı güvenlik görevlilerinin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. Saldırganlardan 16'sının da öldürüldüğü aktarıldı.

CEYŞU'L ADL ÖRGÜTÜ SALDIRILARI ÜSTLENDİ

Ceyşu'l Adl örgütü, sosyal medya hesaplarından saldırıları üstlendi. İran'da terör örgütü kabul edilen "Ceyşu'l Adl", "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" öne sürerek ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

İran'da Devrim Muhafızları'na eş zamanlı saldırılar gerçekleşti: 27 kişi öldü ile ilgili etiketler İran terörist terör patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.