İran karıştı petrol sert yükseldi

Tüm dünyanın gözü kulağı ve de silahları Türkiye’nin etrafına odaklanmışken küresel elitler bölgeyi karıştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Tam İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, işbirlik anlaşmaları için Türkiye’ye gelecekken İran’da büyük bir terör(!) saldırısı gerçekleşti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin dördüncü yılında, Süleymani'nin mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlama meydana geldi. 95 kişinin hayatını kaybederken, bu patlamalar İran’da gerçekleşen en ölümcül saldırı olarak tarihe geçti. Bombalı saldırı sonrası ziyaret ertelendi.

İran karıştı petrol sert yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı sonrası İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi arayarak terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yarın yapılması planlanan Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesi de görüşmede kararlaştırıldı. Birileri, bölgenin iki büyük ülkesi Türkiye ve İran’ın bir araya gelmesini istemiyor gibi görünüyor.

Bütün bu olaylar petrol fiyatlarında ise sert bir yükselişe neden oldu. Olayın jeopolitik risk algısını yükseltmesi ve OPEC'in fiyatları destekleyeceği taahhüdü ile birleşince Brent cinsi petrolün varil fiyatı dün günü %3 artışla 79 dolardan tamamladı.

İran karıştı petrol sert yükseldi ile ilgili etiketler ekonomi İran patlama Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.