İran: İsrail'in konsolosluk saldırısı cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlediği saldırının cevapsız kalmayacağını söyledi.

Suriye devlet medyası, İsrail'in düzenlediği hava saldırısında İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünün yerle bir olduğunu duyurdu.

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran'ın konsolosluk binasını vurması sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluk binasına İsrail'in düzenlediği saldırıyı kınadığını duyurdu. Reisi, 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 'cevapsız kalmayacağını' belirtti.

İran: İsrail'in konsolosluk saldırısı cevapsız kalmayacak

ULUSLARARASI KURALLARIN AÇIK İHLALİ

İran Cumhurbaşkanı Reisi, yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki konsolosluk binasına yönelik saldırgan ve alçakça eylemi, Sardar Mohammad Reza Zahedi ve Sardar Mohammad Hadi Haji Rahimi ile 5 arkadaşlarının şehit edilmesiyle sonuçlanmıştır Uluslararası kuralların açık bir ihlali olan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum" dedi.

 "BU ALÇAKÇA CİNAYET CEVAPSIZ KALMAYACAKTIR"

Reisi, İsrail'in başarısız olduğunu ve gündemine 'suikastları' aldığını vurgulayarak, "Direniş Cephesi mücahitlerinin inanç ve iradesi karşısında defalarca yenilgiye uğrayan ve başarısızlığa uğrayan Siyonist rejim, kendini kurtarma mücadelesinde suikastları gündemine almıştır ancak bilmelidir ki bu tür insanlık dışı tedbirlerle uğursuz hedeflerine asla ulaşamayacaktır. Gün geçtikçe direniş cephesinin güçlenmesine ve özgür milletlerin onların gayrimeşru doğasına karşı duyduğu tiksinti ve nefrete şahit oluyoruz. Bu alçakça cinayet cevapsız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İran: İsrail'in konsolosluk saldırısı cevapsız kalmayacak ile ilgili etiketler İran İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.