İran - İsrail savaşını durduran telefon: Bu gece değil!

İsrail televizyonları, Tel Aviv'in İran'a dün gece saldıracağını ancak gizli bir telefon görüşmesi sonrası bu kararın ertelendiğini duyurdu. Channel 14 televizyonu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya telefonda 'Bu gece değil' dediğini öne sürdü.

İran Cumartesi gecesi İsrail'e Shaded-136 model intihar dronları ve sayısız füzeyle saldırdı. İsrail ordusu, İran'ın saldırıda 200'den fazla insansız hava aracı ve füze kullandığını, bunların "büyük çoğunluğunun" durdurulduğunu açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Orta Doğu'daki operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise bu füzelerin yarısından fazlasını Washington'un düşürdüğünü duyurdu.

İRAN "KONUYU KAPATTI"

Saldırının “spesifik hedeflere” yönelik olduğunu açıklayan İran, "Konunun kapanmış sayılabileceğini" söyledi ancak İsrail misilleme yaparsa tekrar saldıracağını belirtti. İran kanadı İsrail'in misilleme bir saldırı yapması durumunda tekrar saldırıya geçeceğini belirtti ve bu saldırıya gerekçe olarak için Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması'nın 51. maddesini gerekçe gösterdi. Tahran yönetimi "Konu kapanmış sayılabilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran'ın yanıtı çok daha sert olacaktır." ifadelerini kullandı.

İran - İsrail savaşını durduran telefon: Bu gece değil!

BIDEN İSRAİL'İ TEK BIRAKTI

ABD basınına konuşan askeri uzmanlar İsrail'in kesinlikle İran'a bir misilleme saldırısında bulunacağına inanıyor ancak İsrail bu konuda en büyük destekçisi ABD'den mahrum kalacak. CNN International'e göre ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir saldırıya katılmayacağını İsrail Başbakanı Netanyahu'ya telefonda iletti. Öte yandan İsrailli bir yetkili New York Times'a İsrail'in vereceği herhangi bir tepkinin "müttefikleriyle koordineli" olacağını söyledi.

"BEDEL ÖDETECEĞİZ"

İsrailli Bakan Benny Gantz, ülkesinin İran'ın saldırısına karşılık doğru zaman geldiğinde "bedel ödeteceğini" söyledi. İsrail savaş kabinesi toplanmadan kısa süre önce bir açıklama yayımlayan Gantz "Bölgesel bir koalisyon inşa edeceğiz ve bizim için doğru biçimde ve zamanda bedel ödeteceğiz" dedi. Gantz ayrıca, "Daha da önemlisi, düşmanlarımızın bize zarar verme arzusuyla karşı karşıya kalınca birleşmeye ve daha da güçlenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İran - İsrail savaşını durduran telefon: Bu gece değil! - Resim : 2

"BU GECE DEĞİL"

İsrail'in Channel 14 televizyon kanalı ise İsrail'in dün gece İran'a saldırmak için karar aldığını duyurdu. Karar sonrası İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ı aradığını belirten Channel 14, ABD kanadının bu saldırıyı durdurduğunu belirtti. İsrail medyası ayrıca Biden'ın Netanyahu'ya telefonda 'Bu gece değil' dediğini öne sürdü.

İran - İsrail savaşını durduran telefon: Bu gece değil! ile ilgili etiketler İran İsrail Savaş ABD Joe Biden Binyamin Netanyahu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.