İran-İsrail gerilimi... Türkiye'den ilk açıklama geldi: Kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski var!

İsrail-İran gerilimiyle ilgili Türkiye'den ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberi: İran'ın hafta sonu ilk kez topraklarından İsrail'i hedef almasına bu gece yarısı karşılık geldi, nükleer tesislerin bulunduğu İsfahan'da duyulan patlamaların yanı sıra Suriye ve Irak'ta da patlamalar oldu.

Bu gelişmeler sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan İran-İsrail gerilimiyle ilgili yeni bir açıklama geldi.

Bakantalıktan yapılan açıklamada, "İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz." denildi.

Açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

 

 

İran-İsrail gerilimi... Türkiye'den ilk açıklama geldi: Kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski var! ile ilgili etiketler İsrail İran Türkiye Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.