Irak'tan kum fırtınası geldi: Belediyeler peş peşe 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor!

Irak'ta bir süredir etkili olan kum fırtınası, dün geceden itibaren yurdumuzda da hayatı olumsuz etkiledi. Şırnak'ın merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde hayatı durma noktasına getiren kum fırtınası sonrası belediyeler peş peşe "Dışarı çıkmayın" uyarısı yaptı.

Şırnak'ta Irak kaynaklı toz bulutunun etkisi özellikle sınıra yakın ilçelerde etkili olup, hayatı olumsuz etkilerken görüş mesafesi düştü.

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Kentin silüetini oluşturan Cudi Dağı toz bulutu yüzünden görülmez hale geldi. Belediyelere bağlı itfaiye ekipleri tozların daha da etkili olmaması için ana artelleri sürekli sulayarak tozların etkisini azaltmaya çalışıyor. Sabah erken saatlerinde dışarı çıkan vatandaşların da maske taktığı gözlendi.

Irak'tan kum fırtınası geldi: Belediyeler peş peşe 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor!

"DIŞARI ÇIKMAYIN" UYARISI YAPILDI

Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde etkisini artıran toz bulutu nedeniyle araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı. Yetkililer, zorunlu olunmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

Irak'tan kum fırtınası geldi: Belediyeler peş peşe 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor! - Resim : 2

 

 

Irak'tan kum fırtınası geldi: Belediyeler peş peşe 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor! ile ilgili etiketler Irak Şırnak Cizre kum fırtınası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.