Irak'ta düğünde yangın faciası! Görüntüler ortaya çıktı, tavandan salondakilerin üzerine alev topları düştü: 113 kişi öldü, 500 kişi yaralandı! Gelin ve damat yaşıyor mu?

Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda gelin ile damadın dans ettiği sırada çıkan yangında 113 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 500’e çıktığı belirtildi. Yangının başlama anına ait görüntülerde tavandan salondakilerin üzerine alev toplarının düştüğü görüldü. Gelin ve damadın akıbeti de belli oldu.

Irak Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Musul’un Hamdaniye ilçesinde düğün salonundaki yangında 100 kişinin öldüğünü 500 kişinin yaralandığını söyledi.

Irak'ta düğünde yangın faciası! Görüntüler ortaya çıktı, tavandan salondakilerin üzerine alev topları düştü: 113 kişi öldü, 500 kişi yaralandı! Gelin ve damat yaşıyor mu?

Düğün salonunu küle çeviren, onlarca insanın ölümüne neden olan yangının başlama anlarına dair görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde gelin ve damadın dans ettikleri anlarda havai fişeklerin patladığı, salonun tavanının bir anda alev aldığı görüldü.

Havai fişekler nedeniyle çıktığı bilgisi basına yansıyan yangın esnasında düğün salonunda 800 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Yangının çıkmasıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, ambulans sevk edildi. Irak Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise yangının güvenlik tedbirleri alınmaması sonucu ihmal nedeniyle hızla yayıldığı kaydedildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yangının söndürüldüğü belirtildi. Yerel medyada yer alan haberlerde hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk ve yaşlıların olduğu yazıldı. 

GELİN VE DAMAT YAŞIYOR MU?

2006 doğumlu Hannin Riyaz isimli gelinin ve 1995 doğumlu İvan İşo Gehke adlı damadın yakınları, çiftin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladılar. Yerel medyaya konuşan bir görgü tanığı ise yaşananları şu sözlerle anlattı:

''Ben kapıya yakın bir masada oturuyordum. Her şey iki dakika içinde oldu. Gelin ve damat içeri girdiğinde havai fişek patlatıldı, sonra tavan yanlama başladı. Salonun üç kapısı vardı, giriş, arka kapı ve mutfak kapısı. Gelinin gelinliği yandı, bu yüzden öldükleri sanılıyor. Fakat ikisinin de durumu iyi. Kardeşi ile telefonda konuştum, ikisi de kurtulmuş, evlerindeler.''

Irak'ta düğünde yangın faciası! Görüntüler ortaya çıktı, tavandan salondakilerin üzerine alev topları düştü: 113 kişi öldü, 500 kişi yaralandı! Gelin ve damat yaşıyor mu? - Resim : 2

MALZEMELER YÜZÜNDEN YANGIN HIZLA İLERLEDİ

Irak devlet medyası da yapılan soruşturmanın ilk detaylarını paylaştı… Yapılan açıklamada, düğün salonunun inşa malzemelerinin yanmaya müsait olan materyallerden oluştuğu kaydedilirken, “Bu sebeple yangın hızla ilerledi ve bina çöktü” denildi.

 

Irak'ta düğünde yangın faciası! Görüntüler ortaya çıktı, tavandan salondakilerin üzerine alev topları düştü: 113 kişi öldü, 500 kişi yaralandı! Gelin ve damat yaşıyor mu? ile ilgili etiketler Irak Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.