Iraklı güvenlik güçlerinden kanlı terör örgütü DAEŞ'e büyük darbe!

Irak hükümeti, eli kanlı terör örgütü DAEŞ’in üst düzey bir yetkilisinin de aralarında bulunduğu toplam 8 teröristin güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini bildirdi. DAEŞ'e inen büyük bir darbe olarak yorumlanan bu gelişme, dünyada gündem oldu. Teröristin hala gizli tutulan kimliğinin ise 'uygun bir zamanda' açıklanacağı bildirildi.

Iraklı güvenlik güçleri, kanlı terör örgütü DAEŞ’e büyük bir darbe indirdi.

ÜST DÜZEY DAEŞ TERÖRİSTİ ELE GEÇİRİLDİ

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin askeri sözcüsü Yahya Resul yaptığı açıklamada, Irak ordusunun son dönemde ülkenin farklı bölgelerinde düzenlediği operasyonlar sonucu, terör örgütü DAEŞ'in üst düzey bir isminin de aralarında bulunduğu toplam 8 teröristin yakalandığını duyurdu.

Irak ordusuna bağlı Terörle Mücadele Birimi’nin terör örgütü DAEŞ’in önde gelen bir üst düzey yetkilisini de yakaladığını aktaran Resul, yakalanan teröristin kimliğinin uygun zamanda açıklanacağını söyledi.

Resul, Terörle Mücadele Birimi’nin Anbar vilayetinde istihbarat bilgileri doğrultusunda düzenlediği operasyon sonucu örgütün 3, Kerkük’te düzenlenen operasyonda terör örgütü elebaşı 2 üyesinin yakalandığını kaydetti.

Resul ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi ile gerçekleştirilen koordinasyon sonucu 2 DEAŞ’lı teröristin Irak Terörle Mücadele Birimi’ne teslim edildiğini aktardı.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Iraklı güvenlik güçlerinden kanlı terör örgütü DAEŞ'e büyük darbe! ile ilgili etiketler Irak DEAŞ terörist DAEŞ IŞİD yakalandı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.