Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük vilayetinde, 13 Temmuz’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirmişti. Bu ziyaret sırasında, Kerkük’te büyükelçi Güney’i karşılamaya gelen Türkmen subayların, İstiklal Marşı’nda selam durdukları gerekçesi ile Irak İçişleri Bakanlığı’na çağırıldıkları ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri iç karışıklıklar yaşayan Irak yönetiminin Türkmenlere karşı tavırlı olduğu ortaya çıktı.

 

Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma


BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ GÜNEY KERKÜK’Ü ZİYARET ETTİ!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük vilayetinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirmişti. Büyükelçi Güney, Kerkük yolunda önce Salahaddin kentine bağlı, Türkmen nüfusun yoğun olduğu Amirli ve Tuzhurmatu ilçesi ile Kerkük'e bağlı Dakuk ilçesi, Tazehurmatu ve Beşir kasabalarını ziyaret etti. Ardından Kerkük şehir merkezine geçen Güney, Vali Rakan Said ile makamında bir araya geldi. Güney ve Said, valilikte ortak basın toplantısı düzenledi. Büyükelçi Güney'in ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Kerkük Valisi Said, "Bu ziyaret tüm Kerküklüleri onurlandırmıştır. Bu ziyaret Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak ve Kerkük'e verdiği büyük önemin bir göstergesidir." dedi.

Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma - Resim : 2

GÜNEY: ”KERKÜK KÜÇÜK IRAK’TIR!”

Kerkük için "küçük Irak" nitelemesi yapan Güney, bu kentte Türkmen, Arap, Kürt, Hristiyan, Müslüman olsun tüm etnik ve dini unsurların barış içinde bir arada yaşama kültürüne sahip olduğunu ifade etti. Büyükelçi Güney, yatırım konusunda da Türk iş dünyasının Kerkük'e gelerek sağlık, tarım, sanayi ve pek çok alanda iş yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma - Resim : 3


IRAK YÖNETİMİNDEN TUHAF DAVRANIŞ!

Büyükelçi Güney’in Kerkük ziyareti sırasında yaşanan bir olayın, Türkmenleri üzdüğü ortaya çıktı. Kerkük’te Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Güney’i karşılamaya gelen Türkmen subayların, İstiklal Marşı’nda selam durdukları gerekçesi ile Irak İçişleri Bakanlığı’na çağırıldıkları öğrenildi.

Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma - Resim : 4

Bağdat yönetiminin Türkmen subaylara soruşturma açacağı anlaşıldı. Bunun üzerine, Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra, çalışmalarına Bağdat’ta sürdüren Türkmen milletvekili Reşat Salihi devreye girdiği ifade edildi. Salihi’nin girişimi sonucunda, Türkmen subayların ceza almaktan kurtulduğu belirtildi.

Irak yönetiminden tuhaf davranış! İstiklal Marşında selam duran Türkmen subaylara soruşturma ile ilgili etiketler soruşturma Irak yönetimi Türkmen subaylar kerkük reşat salihi Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.