Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıllık aranın ardından nisan ayı sonunda Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan’ın Irak’a ziyaretinin bu ülkede yaşayan yüzbinlerce Türkmen arasında büyük heyecan yarattığı öğrenildi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği bir bildiri yayınlayarak, ”Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ziyareti sırasında, Kerkük'e de bir ziyaret gerçekleştirmesi, Türkiye'ye karşı hasret besleyen milyonlarca Irak Türküne hiç olmadığı kadar sevinç yaşatacaktır.” ifadelerini kullandı

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinden sonra normale dönmeye başladı. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasi trafiğine kaldığı yerden başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 12 YIL SONRA IRAK’A GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıllık aranın ardından nisan ayı sonunda Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Özellikle terörle mücadele konusunda Türkiye'nin güney komşuları olan Suriye ile Irak büyük önem taşıyor. Erdoğan’ın Irak’a gidişinin her açıdan tarihi bir ziyaret olduğu ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son olarak başbakan olduğu dönemde Irak'a gittiği biliniyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayının sonunda gerçekleşmesi beklenen ziyaretinde en önemli konu başlığı terörle mücadele olacağı ifade ediliyor. Erdoğan'ın bu ziyaretinde, Irak'taki her türlü terörle mücadele konusun tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacağı vurgulanıyor. Yine Türkiye’nin yaz aylarında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik, Kuzey Irak'a yapılması beklenen operasyonun da, Irak'taki görüşmelerde ele alınacağı belirtiliyor.

IRAK TÜRKMENLERİNDE ERDOĞAN HEYECANI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a ziyaretinin bu ülkede yaşayan yüzbinlerce Türkmen arasında büyük heyecan yarattığı öğrenildi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği bir bildiri yayınlayarak, ”Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ziyareti sırasında, Kerkük'e de bir ziyaret gerçekleştirmesi, Türkiye'ye karşı hasret besleyen milyonlarca Irak Türküne hiç olmadığı kadar sevinç yaşatacaktır.” ifadelerini kullandı. Aynı derneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti ile ilgili, Kerkük ziyareti isteği açıklamasında; ”Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a bir ziyaret gerçekleştireceği kısa bir süre önce kamuoyuna duyurulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Irak'a yapacağı bu ziyaret, Türkiye ve Irak arasında yüksek stratejik önemi haiz terörle mücadele, yeni ticari yollar, enerji ve su sorunu gibi konuların çözümüne ilişkin olarak büyük bir ehemmiyet arz etmektedir.

Bu stratejik önemdeki konuların yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanı’mıza en yüksek seviyede muhabbet besleyen milyonlarca Irak Türk’ü, ziyaretle ilgili büyük bir mutluluk ve heyecan duymaktadır.”denildi.

“MİLYONLARCA IRAK TÜRKÜ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞAYACAK”

Irak Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açıklamasının devamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak temaslarında Kerkük’ü de ziyaret etmesi temenni edildiği görüldü. Dernek açıklamasının devamında, ”Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ziyareti sırasında, Irak Cumhuriyeti’nin başkenti Bağdat’ın yanı sıra Erbil’i de ziyaret edebileceği belirtilmişken Türk dünyasının gönül coğrafyasında taht kuran ve adeta Türkmeneli'nin başkenti olarak görülen Kerkük'e de bir ziyaret gerçekleştirmesi, Türkiye'ye karşı hasret besleyen milyonlarca Irak Türk'üne hiç olmadığı kadar sevinç yaşatacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretinin hayırlara vesile olması temennilerimiz ile iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi dileklerimizi kamuoyunun bilgisine arz ederiz.” yazıldı.

Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı! ile ilgili etiketler Irak Kerkük Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.