Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı...

Irak'tan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...

Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı.

Yerel kaynaklardan edilen bilgiye göre Irak Ordusu ve Haşdi Şabi birlikleri Kerkük Şehir merkezine doğru 4 farklı koldan hareket etmeye başladı.

IKBY'DEN AÇIKLAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Iraklı güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezindeki askeri üs ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçtiğini açıkladı.

Güvenlik Ajansı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Iraklı güçler ve Haşdi Şabi'nin Kerkük'ün güneyindeki Tazehurmatu'dan topyekün harekete geçtiği ifade edildi.

k1

Açıklamada, söz konusu güçlerin amacının, Kerkük kentine girip Peşmerge'nin kontrolündeki "K1 Askeri Üs" ve petrol kuyularını almak olduğu kaydedildi.

Arak2

IRAK ORDUSU VE PEŞMERGELER ARASINDA ÇATIŞMA

Kerkük'te Irak ordusunun başlattığı operasyonda iki bölgede çatışma çıktı. Tuzhurmatu ve sanayi bölgelerinde Irak ordusuyla Peşmergeler arasında çatışma çıktı. İki bölgeden yoğun çatışma sesleri ve patlamalar duyuluyor.

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı... ile ilgili etiketler Irak Operasyon kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.