Irak ordusu Kerkük operasyonuna başladı! IKBY 10 binlerce peşmergeyi kente gönderdi...

Irak ordusunun Kerkük operasyonuna başladığı iddia edildi. IKBY ise Kerkük'e yönelik bir askeri harekat ihtimaline karşı on binlerce peşmergeyi Türkmen kenti Kerkük'e gönderdi...

AFP haber ajansı Iraklı bir generale dayandırdığı haberinde, Irak ordusunun Kerkük'ü geri almak için operasyona başladığını iddia etti.

Arak_ordusu_kolaj

IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul ise yaptığı açıklamada, Irak ordusunun olası bir operasyonuna karşı on binlerce Peşmerge gücünün, Kerkük'e sevk edildiği açıklandı.

İBADİ "SAVAŞ AÇMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Irak Ordusu'nun Kerkük'e operasyon yapacağı iddiası ortaya atılmıştı. Ancak Irak merkezi hükümeti bu iddiaları yalanlamış ve Başkan Haydar el-İbadi "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" açıklamasını yapmıştı.

PEŞMERGE DÜN DE YOL KAPATMIŞTI

Peşmerge güçleri, dün bu saldırı iddialarına karşı Erbil ve Duhok'tan Musul'a giden iki yolu kapatmış ardından tekrar açmıştı.

ASKER KONUŞLANDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Öte yandan dün DHA haber ajansı da, 3 bin kişiden oluşan askeri birliğin Kerkük sınıra yerleştiğini açıklamıştı. AA'nın konuştuğu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki de, Haşdi Şabi'nin son üç gün içerisinde Kerkük'ün kuzeybatısına ağır silahlarla askeri sevkiyat yapmaya başladığını ileri sürmüştü.

pesImerge2

Irak ordusu Kerkük operasyonuna başladı! IKBY 10 binlerce peşmergeyi kente gönderdi... ile ilgili etiketler kerkük Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.