Irak Dışişleri: Başbakan'a suikast girişiminde 3 SİHA kullanıldı!

Irak Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’ye yönelik suikast girişiminde 3 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanıldığını ve 2’sinin düşürüldüğünü söyledi.

Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı Başkanı Saad Maan yaptığı yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin evine düzenlenen saldırıda 3 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanıldığını ve 2’sinin düşürüldüğünü belirterek bir SİHA’nın eve isabet ettiğini ifade etti.

SALDIRGANLARI BULMAK İÇİN SEFERBERLİK BAŞLADI

Saldırı sonucu el-Kazımi’nin korumaları yaralandığını ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü kaydeden Maan, terör saldırısına ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve saldırganları bulabilmek için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

IRK ORDUSU SİHALARIN KALKIŞ NOKTASINI ARAŞTIRIYOR

Öte yandan, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, el-Kazımi’yi hedef alan suikast girişiminde kullanılan SİHA’ların kalkış yerini öğrenmek için soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Irak Dışişleri: Başbakan'a suikast girişiminde 3 SİHA kullanıldı! ile ilgili etiketler SİHA Saldırı Irak suikast

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.