Irak Başbakanı açıkladı! KDP peşmergesine karargahının teslim edilmesi ertelendi

Kerkük’te gerginlik ve tedirginlik ile beraber iç savaşın çıkma endişesi gideriliyor. Başbakan Sudan, Kerkük'te protestolara neden olan,” Ortak Operasyon Binasının KDP güçlerine teslim edilmesi” kararının ertelendiğini açıkladı. Kerkük Valisi Cuburi’nin de bunu halka iletmesi ile protestocular çadırları kaldırıyor ve yollar açılıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel
MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER
 
 

Irak’ın Kerkük şehri şimdilik çıkması muhtemel bir iç savaşın eşiğinden son anda döndü.


İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!


Irak Merkezi Hükümeti’nin bir hafta önce aldığı,”Kerkük Ortak Operasyonlar Binası”nın,KDP’ye bağlı peşmerge’ye teslim edileceği kararı şehri karıştırmıştı.Bunun üzerine Türkmen ve Araplar göstericiler Kerkük-Erbil yolunu kapatarak nöbet tutmaya başlamışlardı.Bu arada,kürtler de sokağa çakarak peşmerge lehine gösteriler de bulunması,iç savaş tehlikesi yaratmış ve polis müdürlüğü sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.Kerkük’de çıkan çatışmalar da ise,bir kişi yaşamını yitirmiş ve 6 kişi de yaralanmıştı.

SALİHİ: KARAR MAHKEME YOLU İLE YEREL SEÇİMLER SONRASINA BIRAKILMALI”


Bu arada,Irak Kerkük Milletvekili Erşat Salihi son gelişmeler ile ilgili olarak bir açıklama yapmıştı.Salihi açıklamasın da,”Gösteriler sivil bir şekilde devam ederken, PKK’lı ve İran’dan gelen teröristler Kerkük’ü kargaşaya sürüklediler.Kerkük’ün hassas bir yapıda olduğunu ve kaos tahammül etmediğini bildiriyoruz.Kaosun sakinleşmesi adına, Ortak Operasyonlar Komutanlığı Karargahı’nın durumunu,mahkeme yolu ile yerel seçimlerden sonraya bırakılmasını öneriyoruz.”dedi.


ERTELEME KARARINI IRAK  BAŞBAKANI SUDANİ AÇIKLADI!


Salihi’nin bu açıklamasından bir süre sonra,Kerkük’de hızla artan gerginlik ve tedirginlik ile endişe gece yarısı alınan bir kararla hızla giderildi.Kerkük'te Türkmenler ile Arapların protestolarıns neden olan,” Ortak Operasyon Binasını KDP güçlerine teslim edilmesi” kararını Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani  ertelendiği açıkladı.Bu karar hemen Kerkük Valisi  Rakan El Cuburi tarafından göstericilere bildirildi ve gösteriler bitti.Gelen bilgilere göre protestocular çadırları kaldırıyor ve yollar açılıyor.

Irak Başbakanı açıkladı! KDP peşmergesine karargahının teslim edilmesi ertelendi ile ilgili etiketler Kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.