İP’li Çıray’ın başörtüsü düşmanlığı yaptığı görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye’nin başarıyla icra ettiği Pençe-Kılıç Hava Harekatı’ndan nem kapan İP’li Çıray’ın, başörtüsünün devlet kurumları, TBMM Genel Kurulu, ilk ve orta okullarda yasaklanması gerektiğini savunarak düşmanlık yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’ndan üstü kapalı rahatsızlığını ifade eden İYİ Partili Altun Çıray’ın başörtüsü düşmanlığı yaptığı görüntüleri ortaya çıktı.

Başörtüsü yasağının laiklik hassasiyeti olduğuna vurgu yapan İP’li Çıray, kamu kurumları, TBMM Genel Kurulu, ilk ve orta öğretim okullarında yasaklanması gerektiğini ifade ediyor.

'DEVLET KURUMLARI, TBMM VE OKULLARDA YASAKLAYACAĞIZ'

Çıray’ın İslam ve özgürlük düşmanlığı ifadeleri şöyle:

“Bizim buradan sonraki laiklikle ilgili hassasiyetimiz şurada başlıyor. Birincisi kamu erkinin kullandığı her yerde başörtüsü yasağı devam eder devlet kurumlarında. Devlet erkini kullanan herkes bu yasağa uymak zorundadır. Devlet yönetiminde bulunan herkes bu yasağa uymak zorundadır. Devletin kılık kıyafet yönetmeliği vardır buna uyar. İkincisi TBMM Genel Kurulu bu vazgeçilmez şartlardan. Üçüncüsü ilk ve orta öğretimde başörtüsü yasağı olmaya devam eder. Çünkü ilk ve orta öğretim çocukların kendini tanımlama, yetişme, öğrenme, özgürce seçme dönemlerini kapsar. Pedagojik olarak hiç bir simge onlara verilemez. Bu başlangıçta onların seçme hakkını kullanmadan kafalarının kısıtlanması demektir.”

GENEL BAŞKANI AKŞENER DE BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI YAPMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de başörtüsü özgürlüğü düşmanlığı içeren sözleri gündem olmuştu.

Akşener, İçişleri Bakanı olduğu dönemde 28 Şubat kararlarını övmüş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben imza attım MGK kararlarına orada katılanlardan birisi olarak. Uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum. Ben uygulayacağım. MGK kararları uygulanacak. Kıyafet Yasası kuralları uygulanacak.”

İP’li Çıray’ın başörtüsü düşmanlığı yaptığı görüntüleri ortaya çıktı ile ilgili etiketler İYİ Parti Aytun Çıray Meral Akşener başörtüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.