İpler kopma noktasına geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tel tel dökülüyor' dediği Millet İttifakı partileri hareketli günler yaşıyor. İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ'ın parti kurma çalışmaları devam ederken, CHP'den 'Muharrem İnce' istifaları da sürüyor. Sabah yazarı Mahmut Övür ise Antalya CHP'de gerilimin had safhada olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na yönelik "Karşımızda 40 yamalı bohça misali oluşturulan ittifak, şimdiden tel tel dökülmeye başladı." ifadesini kullandı.

İttifakın yanı sıra partilerin de tel tel dökülmeye başladığı görüldü. Önce CHP'den istifa eden Muharrem İnce'nin Memleket Partisi adımı, daha sonra İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ'ın yeni parti hamlesi Millet İttifakı'nı karıştırdı.

Bunların yanında CHP'deki taciz ve tecavüz vakaları parti içinde karmaşaya neden olurken, İYİ Parti de Özdağ'ın 'FETÖ'cülük' suçlamaları ile çalkalandı.

İttifakta yaşanan son kriz ise 8 Mart'ta meydana geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Dünya Kadınlar Günü mesajında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ismini yan yana kullanması İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu.

MUHALEFETTEKİ DEPREMLERİN ÖNCÜLERİ

Bugünkü köşe yazısında bu yaşananları 'muhalefetteki depremlerin öncüleri' olarak tanımlayan Sabah yazarı Mahmut Övür, "Mesela yakında CHP Antalya'da orta ölçekli bir deprem yaşanırsa kimse şaşırmasın." dedi.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüsle savaştığı dönemde koltuk savaşlarının başladığına değinen Övür, "Bu kez Başkan Böcek, kendisine kumpas kuranların peşine düştü." ifadesini kullandı.

"İPLER KOPTU KOPACAK"

Övür, yazısına şöyle devam etti:

"İlk sırada da CHP İl Başkanı Nusret Bayar vardı. Böcek, onun görevden alınmasını bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istedi. O da bu işi yapması için Oğuz Kaan Salıcı'ya görev verdi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun istifa isteğini İl Başkanı Bayar kabul etmedi ve 15 ilçe başkanıyla Ankara'ya giderek direndi. Şu sıralarda Antalya CHP'de gerilim had safhada, ipler koptu kopacak."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İpler kopma noktasına geldi! ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Millet İttifakı Mahmut Övür
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.