İple yüz germe nasıl yapılır? Fiyatları nedir?

İple yüz germe işlemi (D Lift), ameliyatsız bir çözüm yöntemi olması sebebiyle son yıllarda oldukça popüler hale geldi. İple yüz gerdirme işleminin nasıl yapıldığı, kalıcı bir çözüm yöntemi olup olmadığı araştırılan konular arasında. Peki, İple yüz germe nasıl yapılır? Kalıcı mıdır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Genç kalmak ve genç görünmek herkesin ortak hayali. İple yüz germe (D Lift) işlemi ile ameliyatsız bir şekilde istediğiniz görüntüye sahip olabilmeniz mümkün. İple yüz germe işleminin nasıl yapıldığı, kalıcı olup olmadığı araştırılan konular arasında. Peki, İple yüz germe nasıl yapılır? Kalıcı mıdır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

İple yüz germe nasıl yapılır?  Fiyatları nedir?

İPLİKLE ASKILAMA İPLE YÜZ GERME KİMLERE YAPILIR?

Ameliyatsız yüz germe, yüz germe ameliyatı olmak istemeyen, anestezi almak istemeyen, ameliyatın yan etkilerinden çekinen vede iyileşme dönemi yaşamak istemeyen hastalara uygulanılan bir yöntemdir. Özellikler aşırı derecede sarkması olmayan, cildin daha gergin olmasını isteyen 30 -65 yaş arasındaki hastalara uygulanmaktadır. Asıl amaç yüz germe, boyun germe, sarkmaların düzeltilmesidir. Aynı zamanda daha genç hastalarda kaş kaldırma amacıyla vede yine bazı iplikler kullanılarak nazolabial bölgede ve kırışıklıklarda dolgu benzeri etki yaratmada da kullanılır. Kırışıklıkları düzeltmede oldukça iyi bir yöntemdir.

İPLE ASKILAMA ESTETİĞİ HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Sarkmış yüzün, yanakların toparlanmasında

Boyun sarkmalarının giderilmesinde

Çene çevresinde

Ağız çevresi çizgileri ve kırışıklıkları

Kaş kaldırmada

Alın, kaş arası, göz çevresi kırışıklıkların giderilmesinde

Dudak üstü sigara çizgilerinin düzeltilmesinde

Burun yanak dudak arası çizgilerin hafifletilmesinde

Göz altı oluğunun düzeltilmesi

Karın, kol sarkması gibi durumlarda vücutta da bazı durumlarda kullanılabilmektedir.

İPLE YÜZ ESTETİĞİNİN ETKİ MEKANİZMASI NEDİR?

Cilt altına yerleştirilen ipler zamanla erimektedir, buda dokunun yara iyileştirme özelliğini tetikler, iplerin yaptığı dokudaki stimulasyon, ipliklerin yarattığı doku desteği ve askılama sayesinde sonuç görülür. Bu sayede hem cilt yapısı düzelir hem de dokuda bir elevasyon sağlanır.

İPLE YÜZ GERME YÜZ GENÇLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Uygulama kremle uyuşturarak ya da lokal anestezi altında yapılmaktadır. Sarkmanın ya da yapılacak uygulamanın çeşidinine göre uygun ipler seçilir ve cilt altına yerleştirilir. Uygulama son derece basittir, hasta hemen normal hayatına dönebilir. İple askılama işlemi yapılacak işlem türüne bağlı olarak ortalama 30 dakika kadar sürmektedir.

Farklı endikasyonlarda farklı ipler kullanılmaktadır. Cildi yenilemek amacıyla, tazeliğini sağlamak amacıyla mono denilen ipler kullanılırken, sarkık bir dokuyu düzeltmede ise cog denilen daha fazla kılçık içeren ipler kullanılır. Yine askılamada ve kırışıklık açmada screw denilen ipler kullanılmaktadır. Dolgu etkisi yaratmada spring denilen ipler kullanılmaktadır. Yüz askılamada bu iplere benzer şekilde sihoutte soft denilen ipler mevcuttur.

İple yüz germe ya da iple yüz germe estetiği, yüz yanak dolgu uygulamalarıyla, botilinum toksinle, ulthera ile de kombine edilerek yapılabilmektedir.

İPLE YÜZ GERMEDE İYİLEŞME SÜRECİ

Hastalarar iple askılama sonrasında hemen normal hayatına devam eder. İğne yerlerinde hafif şişlik, bazende küçük morarmalar olabilir. Hastalar yüz bölgesine buz uygulaması yapabilirler.

Sonrasında hastaların yüzlerine aşırı hareket ettirmeleri ve baskıyla ovuşturmaları yasaklanır. Hastalara 5 gün süreyle antibiotik tedavisi önerilir.

İPLE YÜZ GERMEDE SONUÇ NE ZAMAN ALINIR?

İple yapılan yüz gençleştirme uygulamalarında eğer cog iplerle askılama yapılmışsa sonuç hemen o anda belli olur. Gerek diğer iplerde gerek de cog iplerle yapılan askılamada netice 1 ayda alınmaya başlanır, 3 ayda etki tam olarak görülür.

İPLE ASKILAMA AMELİYATSIZ YÜZ GERME YÖNTEMİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

İple yüz germe uygulama sonrası çok hafif şişlik, bazen iğne giriş yerlerinde morarma yaşanabilir. İyi bir teknikle yapıldığında belirgin bir yan etkisi bulunmamaktadır.

İPLE ASKILAMA FİYATLARI NELERDİR?

İple yüz germe 2018 fiyatları, iplikle yüz askılama ücretleri tamamen yapılacak işleme bağlı olarak değişmektedir. Sabit bir fiyatı yoktur. Hastanın durumuna göre kullanılacak, tercih edilecek ip çeşidine, ip sayısına, uygulama tipine göre değişmektedir. Örneğin sarkmış bir yüze uygulanan iple askılama yöntemiyle, kırışıklık için ya da hacim kazandırmak için uygulanan iple yüz gençleştirme tedavisi farklıdır. Bazen bunların hepsi aynı hastada uygulanmaktadır. Dolayısıyla iple askılama fiyatlarını değişmektedir. İple yüz germe estetiği ya da iple askılama fiyatları için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

DOLGU ENJEKSİYONU

Kırışık tedavisinde kullanılan dolgu enjeksiyonu tekniği çene şekillendirme tedavisinde de kullanılıyor. Özellikle çenedeki hacim eksiklikleri hyalüronik asit ya da kişinin kendi yağ hücreleri enjekte edilerek giderilebiliyor. Dolgu enjeksiyonunun etkisi kullanılan malzemenin türüne göre 2 yıl kadar sürebiliyor. Ameliyatsız bir işlem olduğu için iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz. Geri dönüşümlü yani belirli aralıklarla tekrarlanması gereken bir prosedürdür.

MASETTER BOTOKSU

Çene küçültme tedavisinde uygulanan bir tekniktir. Botoks enjeksiyonu ile aşırı geniş çene kasları gevşetilerek çenenin V şeklini alması sağlanabilir. Botoks enjeksiyonu kırışık tedavisinde de aynı şekilde kasların gevşemesini sağlayarak etki eder. Bu sayede doğru noktalara enjekte edilerek çene kaslarının da gevşemesini sağlayarak çenenin küçülmesine yardımcı olur. Ameliyatsız bir işlem olan bu prosedürüin etkileri birkaç gün içinde ortaya çıkar.

V çene estetiği, geri dönüşümlü bir işlem olup, enjeksiyonların etkisi geçince ortalama 1 ya da 2 yıl içinde tekrarlanması gereken bir prosedürdür. Cerrahi teknikler ile kıyaslandığında anestezi ve dikiş gerektirmediği için iyileşme sürecine de ihtiyaç olunmaz.

Ancak bu prosedürün doğru bir şekilde planlanarak uygulanması gerekir. Bu nedenle mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından klinik ortamda yapılmalıdır. Eğer çeneniz yüzünüzün geneli ile uyumsuz ise ve size erkeksi bir görünüm veriyorsa bu prosedürden siz de faydalanabilirsiniz. Böylece siz de daha genç ve kadınsı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Artık gençliğin ve güzelliğin doğallıkla neredeyse eşit anlama geldiği günümüzde yeni ameliyat tekniklerinin yanı sıra çok çeşitli yardımcı tedavi seçenekleri kombine olarak hastalara uygulanmakta ve çok doğal başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Çağımızda toplumların bilinç düzeyinin artmasıyla insanların kendi yüz ve vücutlarına saygısının da arttığını anlayan Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, bunu en güzel şekilde anti-aging trendlerine artan ilgi ile görmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Artık neredeyse her insan yediklerine, içtiklerine dikkat ediyor, sigara, alkol ve güneşin yaşlandırıcı etkisinden uzak durmaya çalışıyor, spor aktivitelerine eskiden olduğundan daha çok önem veriyor, çeşitli nefes teknikleri, meditasyon ve rahatlama seansları ile iç huzurunu yakalamaya çalışıyor ve cildinin bakımına ve nemlenmesine katkıda bulunmak için çok çeşitli kozmetiklerden de yardım almaktan çekinmiyor. 

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, Tüm bunları yaparken insanların yüzlerine ayrı bir önem verdiğini ve bir şekilde zamanı durdurmaya, yaşlanmayı geciktirmeye ve yaşlanmanın izlerini sildirmeye çalıştıklarını belirtiyor. İşte bu noktada estetik cerrahlar da bu isteklere cevap verebilmek için kendilerini sürekli geliştirmeye en yeni teknolojileri tedavi yöntemlerine adapte etmeye özen gösteriyorlar. Bunları yaparken de insanların hatıralarındaki bazı kötü ve abartılı sonuçların oluşturduğu doğallıktan uzak yüz gençleştirme tabularını yıkmak için çaba sarf ediyorlar.

Bu tedaviler sonucunda hastaların yaşlanma sürecinin neredeyse 10 sene geriye almanın, yavaşlatmanın ve yaşlılığa geçiş sürecini yumuşatmanın mümkün olduğunu vurgulayan Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, yüz estetiğinin; zamanın, stresin, dış etkilerin kişiye olumsuz yansıması sonucu yüzde oluşan deformasyonların, kırışıklıların, sarkmaların, sivilcelerin ve benzeri birçok bozukluğun yerini yeni, güzel ve parlak bir cilde bırakması için yapılan tedavilerin genel ismi olduğunu belirtti. 

Her yaşın kendine göre bir cilt sorunu vardır diyen Haytoğlu, en sık karşılaşılan yaşlanmaya bağlı kırışıkların, sarkmaların giderek artması ve hastaların artık aynaya baktığında ''ben böyle miydim'' diye düşündüren durumlarla karşı karşıya kalmasıdır şeklinde açıklama yaptı.

Yüzdeki yağ dokusunun azalması sonucunda yüzün dolgunluğunu kaybettiğini, derinin kırıştığını ve sarkmaların meydana geldiğini anlatan Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, yüz estetiğinin, bir nevi yüz gençleştirmek amacı taşıyan bütün operasyonların bütünü olduğunu belirtti.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu; ‘’Mimik kaslarının oluşturduğu çizgiler, yüz kemiklerindeki çıkıklık ya da değişim, yerçekimi etkisi ile yüz kaslarının ve cildinin sarkması, zayıflama ve çene kemiği küçülmesi ile cildin bol gelmesi, durumu gittikçe kötüleştiren yüz sorunları olarak karşımıza çıkar’’ dedi.

Günümüzde, cilt sorunlarının eskisine oranla daha kolay çözümlendiğini, çok çeşitli yüz estetiğine yönelik müdahaleler ile karşılaşmakta olduğunu dile getiren Haytoğlu, yüze yapılacak estetik müdahaleleri, müdahale yapılacak alanlara göre sınıflamanın mümkün olduğunu belirtti.

‘’Üst yüz; alın ve kaşların estetiği, orta yüz; gözler, burun, yanaklar ve ağız ile çevresi, alt yüz ve boyun; ağız çevresi ve boyunu kapsamaktadır’’.

‘’Yüz bölgesi estetiği içerisinde; çene estetiği, çene ucu estetiği, yüzdeki kemik fazlalıkları veya eksiklikleri, burun estetiği, yüz germe ve gençleştirme, göz kapağı estetiği, kaş kaldırma ( kaş estetiği), dudak dolgunlaştırma veya belirginleştirme, kulak estetiği (kepçe kulak ameliyatı), yağ enjeksiyonu, migren tedavisi, deri lezyonlarının tedavisi gibi operasyonları sayabiliriz.’’ Ameliyatsız estetik olarak yüz gençleştirme, soyma, botox, dolgu, PRP gibi tedaviler de uygulanmaktadır.

Yüzünüze en uygun estetik müdahaleyi bulmak için uzman doktorlar ile görüşüp hangi soruna karşı nasıl çözümler üretilebileceğini öğrenmelisiniz.

Maddi anlamda kişinin bütçesine uygun seçenekler için doktoru ile ameliyat ya da ameliyatsız gerçekleştirilebilecek seçenekleri değerlendirebileceğinden bahseden Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, genel anlamda yüz estetiğini germe işlemi olarak tabir eden birçok kişinin olduğunu, fakat yüz gençleştirme işlemlerinin ameliyatsız tekniklerde de ilerleme kaydettiğini vurguladı. 

Amerika ve Avrupa’da en çok kullanılan ameliyatsız teknik sıvı-likit yüz germe işlemi, son yıllarda Türk doktorlar tarafından da tercih edilen bir yöntem olmaktadır. Yüz anatomisindeki bozulmaların, sıvı-likit yüz germe ile 5-10 yaş gençleştiği görülmektedir. 

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, sıvı-likit yüz germe işleminde özellikle elmacık kemikleri hattına ve şakak bölgelerinin kenarlarına hacimleri geri kazandırabilmek için dolgu materyalleri kullanılmakta olduğunu belirtti. Bu materyaller genellikle 18 ay kalıcılığa sahiptir. Erkekler de bu yöntemi yoğun bir ilgiyle karşılamaktadır. Bunun dışında örümcek ağı tekniği diye bilinen iğneler ile geçici bir lifting etkisi, diğer yandan ise yüzün iplere reaksiyonu ile oluşan kolajen ve fibroblast üretimi sonucu ciltte yenilenme sağlanabilmektedir. Bu müdahaleler ile sağlıklı ve güzel yüzlere, mutlu bakışlarınızı eklemek artık mümkün olmaktadır.

İple yüz germe nasıl yapılır? Fiyatları nedir? ile ilgili etiketler iple yüz gerdirme işlemi nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.