iPhone'nun aktivasyon kilidini kırdılar!

Güvenlik güçlerinin kabusu haline gelen iPhone aktivasyon kilidine, Hindistan'da bir araştırmacıdan çözüm geldi. Peki, Apple'ın bile kıramadığı bu kilidi Hintli dijital güvenlik uzmanı nasıl kırdı?

FBI'ın geçtiğimiz yıl bir teröristin üzerinde ele geçirdiği iPhone'un kilidini kıramaması üzerine Apple ile yaşadığı polemik sırasında, iOS kilitlerinin kolay kolay kırılamayan bir güvenlik önlemi olduğunu anlamıştık. FBI, uzun tartışmalardan sonra nasıl olduğunu açıklamadığı şekilde şifreyi kırarak telefona erişim sağlamışken, o günden sonra kilidi kırmak üzerine yapılan bütün diğer çalışmalar sonuçsuz kaldı.

051220161358145468130_3.jpg

AKTİVASYON KİLİDİ NASIL KIRILIR?

Ancak şimdi Hindistan'daki bir dijital güvenlik uzmanı, iOS aktivasyon kilidini kırmayı başardığını açıkladı.

Hemanth Joseph isimli araştırmacının açıkladığı yönteme göre, iPhone'un ekran kilidi ve aktivasyon kilidi aktif geldikten sonra, cihazda kullanıma açık olan birkaç özellikten biri de, Wi-Fi bağlantısı...

Araştırmacı, bu ekrandan son derece uzun W-Fi ağ isimi ve şifresi girerek, telefonun kilit ekranının donmasına neden olduğunu ve cihazı uykuya geçirip yeniden açtığında, aktivasyon kilidini geçmeyi başardığını açıkladı. Hemanth Joseph bu açığı 4 Kasım'da Apple'a rapor etmiş bulunuyor. Şirket ise konuyu araştırmaya başladı.

Dolayısıyla, ilk güncelleme ile beraber bu açığın kapatılması da mümkün olabilir ancak o güne kadar, iPhone'larınızı kilidine güvenip kimsenin eline bırakmamakta fayda var.

iPhone'nun aktivasyon kilidini kırdılar! ile ilgili etiketler Apple iPhone aktivasyon şifre kırma kilidi