iPhone 14 şaşırtmadı! Apple'ın bu hatası polisleri krize soktu!

Apple'ın duyurduğu, hayat kurtaran bu özelliği yanlış yönlendirme yapınca polisleri çıldırttı. Bu hata ile ilgili Apple açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Teknoloji devi Apple'ın bu özelliği polisleri krize soktu. Yalnız iPhone 14 ve Apple Watch'larda bulunan bu özellik kullanıcıların hayatlarının tehlikede olduğu durumlarda devreye giriyordu. Özelliğin ciddi araba kazalarını tespit etmesi ve kullanıcıların acil servislere ulaşmasına yardımcı olması bekleniyordu. Ancak bu özellik bekleneni karşılamadı. Wall Street Journal ve lunapark haber sitesi Coaster101’in haberine göre, uygulama hız trenlerini kazalar ile karıştırıyor ve durumu 911'e bildiriyor.

Bu durum hız trenine binen kullanıcıların acil durum olmaması belli olması halinde o durumu tehdit olarak görüp, otomatik olarak 911 polis hattını arıyordu.  Son zamanlarda bu durumun artması gündeme bomba gibi düştü. 

iPhone 14 şaşırtmadı! Apple'ın bu hatası polisleri krize soktu!

Wall Street Journal'daki habere göre, 39 yaşındaki diş hekimi Sara White, Ohio’daki Kings Island eğlence parkında 109 metrelik bir hız treni olan Mystic Timbers’a bindiğinde iPhone 14 Pro’nun otomatik olarak 911’i aradığını söyledi. 

911’e yapılan aramada otomatik bir ses, “Bu iPhone’un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi ve telefonuna yanıt vermiyor” diyor ve kullanıcının bulunduğu yerin koordinatlarını da veriyor. Çağrıyı alan Warren County İletişim Merkezi, bu tür altı kaydı gazeteye iletti.

APPLE: ZAMANLA GELİŞECEK!

Apple'da yetkili kişi bu konu ile ilgili  açıklama yaparak, özelliğin önemli kazaları tespit etmede son derece isabetli olduğunu ancak zamanla gelişeceğini söyledi.

Eğlence parkı Dollywood’da da aynı sorunların yaşandığı belirtildi. Bunun üzerine lunapark uyarılarda bulundu: “Cep telefonları ve diğer cihazlar lunapark gibi yerlere getirilmemeli. Bu yolculukta yaşayacağınız dinamik hareket nedeniyle Apple Watch’lar ve benzeri cihazlar acil arama işlevini etkinleştirebilir. Cihazınızın istenmeyen 911 aramaları yapmasını önlemek için lütfen cihazı kapatın veya uçak modunu etkinleştirin.”

 

 

 

iPhone 14 şaşırtmadı! Apple'ın bu hatası polisleri krize soktu! ile ilgili etiketler Apple iPhone 14 apple watch
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.