İpek Öz ve Ergi Kırkın'dan çifte zafer

Türk tenisi aynı gün iki farklı turnuvada iki şampiyonluk kazandı... WTA'in 516 sırasındaki İpek Öz, Antalya'da; ATP 513. sıradaki Ergi Kırkın ise Tunus'ta şampiyon oldu. 21 yaşındaki Öz, finaldeki rakibinin 14 maçlık serisine son verdi. Aynı yaştaki Ergi ise üst üste 10. galibiyetini elde etti.

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) toplamda 15 bin dolarlık para ödüllü turnuvası MTA Open'ın finalinde Rumen rakibi Andreea Amalia Rosca'yı deviren İpek Öz, profesyonel kariyerinin üçüncü tekler zaferini kucakladı.

Toprak kortta gerçekleşen organizasyonda sırasıyla Rumen ve Letonyalı rakiplerini geçen milli tenisçi İpek Öz çeyrek finalde 2 numaralı seri başı Ukraynalı Daria Lopatetska'yı, yarı finalde ise Rus Polina Kudermetova'yı eledi.

Finalde turnuvanın 8 numaralı seri başı Andreea Amalia Rosca ile karşılaşan Öz, 5 kez servis kırdığı maçta rakibini 50 dakika içinde 6-1, 6-1'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 21 yaşındaki Öz, bu zaferle rakibi Rosca'nın 14 maçlık galibiyet serisini de sonlandırdı.

İpek Öz ve Ergi Kırkın'dan çifte zafer

ERGİ KIRKIN'DAN 2. ZAFER

Tunus'un Monastır kentinde düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) toplamda 15 bin dolarlık para ödüllü turnuvası Magic Hotel Tours'da geçtiğimiz hafta şampiyon olan Ergi Kırkın, bu hafta da aynı turnuvada şampiyon olarak profesyonel kariyerinin 4. zaferini kucakladı.

Sert zemindeki organizasyonda sırasıyla Polonyalı, Fildişi Sahilli, Alman ve Arjantinli rakiplerini yenen milli sporcu Ergi Kırkın, finalde Fransız raket Titouan Droguet ile karşılaştı. 21 yaşındaki Kırkın, 1 saat 6 dakika süren final mücadelesinde ilk servislerinden yüzde 82 puan çıkararak Droguet'i 6-3, 6-1 ile rahat geçti ve şampiyonluğa ulaştı. Kırkın bu zaferle üst üste 10'uncu galibiyetini elde etti.

İpek Öz ve Ergi Kırkın'dan çifte zafer ile ilgili etiketler Tenis İpek Öz Ergi Kırkın
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.