İpek Er'i tecavüz ederek intihara sürükleyen Musa Orhan'ın cezası belli oldu: Hem hapis hem tutuksuzluk

Siirt'te 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz ederek intihara sürüklediği iddiasıyla yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi. Orhan'ın tutuklanma talebi ise reddedildi.

Siirt'te 18 yaşındaki İpek Er'i intihara sürükleyen cinsel istismar faili Musa Orhan'ın yargılandığı davanın duruşması görülmeye başlandı.

İddia makamı, failin tutuklanmasını talep etti. Musa Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi. Orhan'ın tutuklama talebi ise reddedildi.

Siirt'te İpek Er'e cinsel istismarda bulunup daha sonra intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın 5'inci duruşması, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

TELEFONLAR YASAKLANDI AVUKATLAR KARŞI ÇIKTI

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, fail Musa Orhan Ankara 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Mahkeme başkanı, duruşma salonunda güvenlik gerekçesiyle telefonların kullanılmasının yasak olduğunu belirterek, kapatılmasını istedi.Böyle bir yasağın olamayacağını dile getiren avukatlar, "Hiç bir duruşmada telefon kullanımı yasaklanmaz. Bu yasak hak kaybına neden olur. Biz çok sayıda avukat buradayız ve birbirimizle haberleşmemiz gerekiyor. Bununla beraber basının topluma haber verme sorumluluğu var. Bu durumda haber alma özgürlüğü de kısıtlanmış durumda. Gerekli koşulların sağlanmasını ve telefon kullanımını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme, avukatların talebini reddetti.

KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI DURUŞMAYA ALINMADI

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) duruşmaya katılma talebiyle ilgili "Olaydan doğrudan zarar görmediğinden oy birliğiyle reddine" karar verildi. Talebin reddine karşı çıkan avukatlar, "Katılma talebinde bulunan her iki kurumda kadın haklarını savunduğundan olaydan doğrudan etkilenmiş oluyor, katılma talebimizin kabul edilmesini istiyoruz" diye belirtti. Mahkeme, karara dilekçeyle itirazda bulunulmasını istedi.Katılma taleplerinin ardından dosyaya gelen evrakları okuyan mahkeme, Facebook şirketine yazılan yazıya cevap verilmediğini söyledi.

SANIĞIN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Söz verilen iddia makamı, mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın tutuklanmasını talep etti. Ardından söz alan avukatlar da sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.

İPEK ER'İN ANNESİNDEN MAHKEMEYE KAHREDEN SÖZLER

Cinsel istismar faili Musa Orhan'ın görülen duruşmasında konuşan İpek Er'in annesi Hikmet Kılıç, mahkemeye, "Sanık cezasız bir şekilde geziyor. Herkes elini vicdanına koysun, rahatsanız ben de rahat olurum" dedi.Siirt'te İpek Er'e cinsel istismarda bulunduktan sonra intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın 5'inci duruşması Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

"ÖLÜRSEM BENİ KIZIMIN MEZARINA KOYSUNLAR"

Duruşmada söz alan İpek Er'in annesi Hikmet Kılıç Kürtçe konuştu.

"Sanık cezasız bir şekilde dolaşıyor. Siz benim yerimde olsanız kabul eder miydiniz?" diye soran Kılıç, "Herkes elini vicdanına koysun, rahatsanız ben de rahat olurum. Ölürsem beni kızımın mezarına koysunlar. Umarım Orhan cezasını Allah katında bulur. Ondan da, avukatından da şikayetçiyim" diye belirtti.

MAHKEME BAŞKANI ACILI ANNENİN SÖZÜNÜ KESTİ

İpek Er'in fotoğrafını gösteren Kılıç, "Bu benim kızım iyi bakın. Kızımı büyüttüm Musa ona tecavüz etti. Yeter artık, ona gerekli cezayı verin. Şerefi ve imanı yok onun" dedi. Kılıç'ın konuşması devam ederken mahkeme başkanı sözünü keserek, "Tamam anladık, beyanını aldık" dedi.

 

İpek Er'i tecavüz ederek intihara sürükleyen Musa Orhan'ın cezası belli oldu: Hem hapis hem tutuksuzluk ile ilgili etiketler Siirt dava Ceza hapis Musa Orhan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.