iOS 13 güncellemesinde güvenlik açığı!

Apple'ın son yazılım güncelleştirmesi iOS 13 kullanıcılara sunuldu. Özel siber güvenlik uzmanı Jose Rodriguez, yeni güncellemede güvenlik açığı olduğunu söyledi ve kullanıcıları uyardı.

iOS 13 güncelleştirmesi 19 Eylül itibarıyla Apple cihazları için kullanıma sunulmuştu.

CNN'deki habere göre Apple'daki hata, 12.1 güncelleştirmesinde de açık bulan Jose Rodriguez tarafından bulundu.

Yeni güncelleştirmedeki hata ise kilit ekranını şifresiz şekilde aşarak rehbere ulaşabiliniyor olması. Telefon kilitli halde olsa bile Facetime'ı etkinleştirip Siri aracılığıyla rehbere girilebiliyor.

DÜZELTME YAPILMADAN PİYASAYA SÜRÜLDÜ

Rodriguez yayınladığı videoyla bu hatayı görüntülü olarak ortaya serdi. Rodriguez ayrıca bu hatayı haftalar öncesinden Apple'a bildirmesine rağmen herhangi bir düzeltme yapılmadan piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Siri ve Facetime aracılığıyla yapılabilen bu hileyle kişinin yalnızca fotoğraflarına erişilemiyor ve diğer tüm bilgiler görüntülenebiliyor.

iOS 13 güncellemesinde güvenlik açığı! ile ilgili etiketler Apple CNN IOS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.