İnternetten deterjan aldı, hayatının şokunu yaşadı: Markalı ürün sahte çıktı

İnternetten her zaman kullandığı deterjan markasının ürününü alan Ataşehir Belediyesi çalışanı Evrim Görendaş hayatının şokunu yaşadı. Eşinin vücudunda kızarıklıklar çıkması sonrası analize gönderilen ürünün sahte olduğu tespit edildi. Olay yargıya taşınırken ürünün satışını gerçekleştiren firmaya ulaşılamadı.

Yerli ve yabancı birçok markanın sahtesinin yapıldığı bilinen bir gerçek. Ayakkabıdan parfüme, çantadan giysilere kadar sahtesi üretilen ürünlerin bir kısmı ise insan sağlığını doğrudan tehdit ediyor. Sahte ürünün son mağdurları ise Ataşehir Belediyesi çalışanı Evrim Görendaş ile eşi oldu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Görendaş kendi evleri ile annesinin evi için beyaz giysilere özel deterjan almaya karar verdi. Bilinen bir E-Ticaret sitesine geçen 11 Mart’ta giren Görendaş, her zaman kullandığı markanın 10 kiloluk ürününden 2 adet satın aldı. Görendaş, ödemeyi banka kartından yaptı. Para, ilgili e-ticaret sitesinin hesabına geçtikten sonra Görendaş, ürünün teslim edilmesi için bekleyişe geçti.

İnternetten deterjan aldı, hayatının şokunu yaşadı: Markalı ürün sahte çıktı

‘SATICIYA ULAŞAMADIK’

Kısa süre sonra iki ürün de Görendaş’ın adresine teslim edildi. Gelen ürün hem beyaz hem renkliler için olunca Görendaş, e-ticaret sitesi ile temasa geçti, sorunu iletti. E-ticaret sitesi görevlisi, satıcı firma ile görüşüp dönüş yapacaklarını bildirdi. Aradan günler geçmesine rağmen dönüş olmayınca Görendaş bir kez daha siteyi aradı ancak olumlu bir yanıt alamadı.

Görevli, satıcı firmaya ulaşamadıklarını kaydetti. Görendaş, ürüne ilişkin şüpheye kapılsa da sahteliği konusunda emin de olamadı. Görendaş 10 kiloluk ürünlerden birini açtı ve kullandı. Yıkanan giysilerini giyen Görendaş’ın eşi N.’nin vücudunda kızarıklıklar oluştu. Görendaş, bir yandan eşinin ortaya çıkan sağlık sorunu ile ilgilenirken diğer yandan, deterjan markasının üretici firması ile temasa geçti. Şirket çalışanları Görendaş’a “Biz şimdi size 10 kiloluk bir ürün gönderiyoruz. Siz, elinizdeki ürünü bize gönderin. Analize tabi tutalım” yanıtı verdi.

SONUÇ: ÜRÜN SAHTE

Üretici şirket, söylendiği gibi Görendaş’a yeni bir ürün gönderdi. Teslim alınan ürün analize tabi tutuldu. Sonuç, Görendaş’ın endişelendiği yönde çıktı. Söz konusu ürünün sahte olduğu rapor edildi. Durumu, resmi bir yazı ile Görendaş’a ileten şirket, hukuki sürecin takipçisi olacakları bilgisini de paylaştı.

ŞİRKETE DE SAHİBİNE DE ULAŞILAMIYOR

E-ticaret sitesi üzerinde ürünün satışını yapan firmanın izini sürüldüğünde ise Gaziantep Şehitkamil ilçesinde 5 yıl önce kurulan M. Gıda Temizlik adlı firma çıktı. Şirket sahibi ise Müjdat T. görünüyor. Ticaret sicil gazetesinde, kuruluş sürecindeki kaydı dışında başka hiçbir kayıt yok. Şirketin bir web sitesi olmadığı gibi ulaşılabilecek bir telefon numarası dahi yok. Şirket sahibi Müjdat T.’ye ise ulaşılamadı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

İnternetten deterjan aldı, hayatının şokunu yaşadı: Markalı ürün sahte çıktı ile ilgili etiketler e ticaret sitesi deterjan sahte
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.