İnternet dünyasında bir devir sona eriyor: Internet Explorer tarihe karışıyor

İnternet dünyasında bir devir sona eriyor. Microsoft, Internet Explorer'a desteğini bugün itibariyle sona erdiriyor. Microsoft'un bir başka tarayıcısı Edge ise 2029 yılına kadar Explorer modunu desteklemeye devam edecek. Internet Explorer, milyonlarca kişiyi internetle tanıştıran tarayıcı olmuştu.

Microsoft, 27 yıllık hikayeye nokta koyuyor. Internet Explorer'a olan desteğini bugün itibarıyla sonlandırıyor.

Tarayıcının son sürümü olan Internet Explorer 11, Windows'un belirli sürümlerinde desteklenmeyecek. Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Edge tarayıcısı ise, 2029 yılına kadar Internet Explorer modunu destekleyecek. Yazılım şirketi, tarayıcıyı hala kullananları geçiş planı yapma konusunda uyarıyor.

Internet Explorer, ilk olarak 1995'te kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Explorer sayesinde pek çok kişi internetle tanıştı.

Uzun yıllar en çok kullanılan tarayıcı oldu. 2003'te dünya çapında yaklaşık yüzde 95 kullanım payıyla zirveye ulaştı. Windows işletim sisteminde yerleşik olarak bulunan tarayıcı, pazarın büyük bir bölümünü elinde bulunduruyordu. Ancak zamanla diğer tarayıcıların daha popüler hale gelmesiyle rekabetin gerisinde kaldı.

İnternet dünyasında bir devir sona eriyor: Internet Explorer tarihe karışıyor ile ilgili etiketler İnternet internet explorer Microsoft destek tarayıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.