Instagram, video uygulaması IGTV'yi kaldırıyor

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, bağımsız video uygulaması olan IGTV'yi artık desteklememe kararı aldı. Instagram üzerinde tek video formatı ile kullanıcıların videolarını tek sekme içinde birleştirecek.

2018’de kullanıma sunulan IGTV’nin, sosyal medya platformunun YouTube ile rekabetinde önemli bir rol oynaması bekleniyordu.Instagram’ın ana uygulamasında en fazla 1 dakikalık yatay videolar yayınlanabiliyorken; IGTV’de 650 MB’a kadar dosya boyutuyla 15 dakikaya kadar uzun dikey biçimli videolar paylaşılabiliyordu. Masaüstü sürümde ise bu süre daha fazlaydı ve 1 saat uzunluktaki videolar destekleniyordu.


Instagram, video uygulaması IGTV'yi kaldırıyor

ARTIK IGTV UYGULAMASI KULLANILMAYACAK

Instagram, Ekim ayında aldığı karar ile IGTV ve akıştaki standart videoları “Instagram Video” adlı tek formatta birleştirdiğini duyurdu. Şirket, kullanıcıların profiline de paylaştıkları tüm videoların bulunduğu bir sekme ekledi. Bu sekme içinde kullanıcılar, IGTV dahil platformda paylaşılan videoları görebilecekler.

Çoğu kullanıcının farkında bile olmadığı, bağımsız IGTV uygulaması şirketin açıklamasına göre artık desteklenmeyecek. Instagram açıklamasında konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:
Video keşfetmeyi ve oluşturmayı olabildiğince basit hale getirme çabalarımızın bir parçası olarak, artık IGTV için sunduğumuz bağımsız uygulamamızı desteklemeyeceğiz.Bunun yerine, tüm videoların ana Instagram uygulamasında olmasına odaklanacağız.

Instagram, video uygulaması IGTV'yi kaldırıyor ile ilgili etiketler Instagram ıgtv reels
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.